Drsné přiznání herce: Mlátil jsem kolegy, Morávková a Čenský mohou vyprávět!

Ján Jackuliak 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. března 2019 12:42 | Aktualizováno: 31. března 2019 20:03

Fackoval kolegy, jindy s nimi mlátil o zem. Slovenský herec Ján Jackuliak přiznal, že občas po něm režiséři chtějí dost nepříjemné věci. Škatulka z televizní obrazovky ho navíc pronásleduje na každém kroku i v osobním životě.

Slovenský herec Ján Jackuliak má smůlu, že ho jeho vizáž předurčuje k záporným rolím, což se podepisuje na jeho osobním životě. Obyčejní lidé si ho totiž spojují s postavami, které ztvárnil, a moc mu nelichotí.

„Stalo se, že na mě v Praze volali: ‚Jste hajzl! Běžte zpátky na Slovensko!‛ Však jdu, na vlak, odpovídal jsem jim,“ vzpomíná pro Aha! na vtipnou příhodu, která nebyla jediná. „Nebo za mnou přišli s tím, že jsem násilník a měl bych se léčit. Jedna paní si přede mnou dokonce odplivla, asi proto, aby mi ukázala, jak mnou pohrdá,“ popsal čtyřicetiletý herec.

Jednou, když jel na natáčení do Karlových Varů, měl dokonce strach. „Seděl jsem ve vlaku sám a nastoupila tam partička asi šesti výrostků. Ukazovali si na mě,“ začíná s vyprávěním. To je ten s tou Morávkovou, pojďte za ním! Ptali se. Já na to: ‚Jsem herec, jen to hraju.‛ A oni: ‚Prosím vás, dejte té Morávkové i za nás!‛,“ líčí Jackuliak.

Na natáčení scén, v nichž došlo k fyzické konfrontaci s kolegy, moc rád nevzpomíná. „Není to sranda točit scény, kdy někoho fackujete nebo s ním mlátíte o zem. A už vůbec není legrace točit znásilnění,“ vysvětluje.

„Ale musím říct, že Dana (Morávková – pozn. red.) byla výborná. Všichni jsme byli nervózní a do toho přišla ona: ‚Dneska je to znásilnění, že?‛ Já na to: ‚Jo, jo!‛ A ona: ‚Já se tak těším!‛“ popisuje slovenský herec. Morávková ale tyto nepříjemné scény netočila vždy.

„Někdy za ni zaskakovala kaskadérka, která mě taky dostala, když přišla a řekla mi: ‚Však mě mlať, kopni do mě!‛“ konstatuje Jackuliak, který se před kamerou střetl i s Janem Čenským. Pohádkový princ však měl také dubla. „Když jsem s ním hodil na stěnu a držel jsem ho, nebo když jsem s ním praštil o zem, dělal to za něj kaskadér,“ uzavřel nepříjemné téma.

Témata: Ján Jackuliak Dana Morávková Jan Čenský