Jsem zničený, přiznal Mick Jagger svou nemoc. The Rolling Stones odkládají turné

Skupina Rolling Stones dostala Prahu do

Autor: ČTK, stars24.cz

30. března 2019 15:26 | Aktualizováno: 30. března 2019 18:12

Legendární britská kapela The Rolling Stones odkládá turné po Spojených státech a Kanadě, aby její frontman Mick Jagger mohl dokončit léčbu. S čím se léčí, ale skupina dnes neoznámila. Lékaři očekávají, že 75letý zpěvák se ze zdravotních potíží zcela zotaví, uvedl podle agentury Reuters mediální manažer kapely.

Lékaři prý Jaggerovi řekli, že "v současné chvíli se na turné vydat nemůže". The Rolling Stones doplnili, že je potřeba, aby se zcela vyléčil.

"Lékaři Mickovi řekli, že očekávají jeho úplné uzdravení, které mu umožní vrátit se na pódium co nejdříve," uvedl v prohlášení manažer.

Jagger na twitteru napsal, že je velmi nerad, že fanoušky zklamal a že se těší, že se ke koncertování vrátí tak brzy, jak to jen bude možné.

Severoamerická část turné nazvaného No Filter měla začít 20. dubna v Miami na Floridě a skončit koncem června v kanadském městě Barrie. Součástí této série koncertů bylo i vystoupení legendárních rockerů v pražských Letňanech loni začátkem července.

Skupina neodkládá svá vystoupení kvůli zdravotním obtížím frontmana poprvé. Podobně zklamaní byli fanoušci například před vyprodaným koncertem v Las Vegas před třemi lety, kdy Jaggera na pódium nepustila laryngitida. Několikrát se podle Reuters koncerty odkládaly či rušily také kvůli trablům kytaristy Keitha Richardse. Následky jeho pádu ze žebříku zbrzdily začátek evropského turné kapely v roce 1998, osm let poté zase skupina odložila některé koncerty kvůli tomu, že Richards během dovolené spadl z kokosové palmy.

Témata: skupina Rolling Stones Mick Jagger (zpěvák)