Tajemství Mercuryho a zbytku Queenů se Sex Pistols! Co se stalo v nahrávacím studiu?

skupina Queen

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. března 2019 13:30 | Aktualizováno: 30. března 2019 21:05

Co se dělo, když se v nahrávacím studiu potkaly dvě naprosto odlišné kapely. Před více než čtyřiceti lety se to stalo Queen a Sex Pistols a došlo tenkrát dokonce na fyzickou konfrontaci. Rozzuření pankáči si utrhli pěknou ostudu.

Bubeník Queen Roger Taylor nedávno zveřejnil dosud nepublikovanou fotografii legendární kapely. Všichni čtyři hudebníci na ní pózují před výherním automatem uvnitř kasína ve slavném nevadském městě hříchu. „Já a kluci. Las Vegas 1977,“ napsal velice stručně Taylor ke snímku, který vyvěsil na Instagramu.

Fotografie byla pravděpodobně pořízena v prosinci toho roku. Tehdy Queen zahráli v Alladin Theatre for the Performing Arts, které je součástí oblíbeného hotelového komplexu Planet Hollywood. Šlo o koncert, který byl součástí turné k albu News Of The World.

Během nahrávání tohoto alba, na němž se objevily mimo jiné populární hymny We Will Rock You a We Are The Champions, došlo k zajímavému setkání. Ve Wessex Studios se Queen potkali s pankáči Sex Pistols, na což o mnoho let později zavzpomínal v knize Queen Unseen roadie Peter Hince.

„Sid Vicious (vicious = zlý – pozn.red.) doklopýtal do místnosti a vzkázal Freddiemu: ‚Uspěl si se snahou přinést balet masám?‛ Freddie se zvedl, přišel k němu a odpověděl: ‚Nejmenuješ se Stanley Ferocious (ferocious = zuřivý – pozn.red.) nebo tak nějak?‛ Vzal Sida za límec a vyhodil ho,“ vzpomínal Hince.

Producent Queen musel dokonce vyrazit za zvukařem Sex Pistols. Zpěvák punkové formace Johnny Rotten totiž přišel do studia po čtyřech, řekl: „Ahoj, Freddie,“ a po čtyřech se opět odplazil. Kapela si důrazně přála, aby se podobný incident neopakoval. Sám Freddie si celou příhodu pamatoval docela jinak, v jednom televizním interview na vše zavzpomínal.

„Nazval jsem ho Simon Ferocious nebo tak nějak, což se mu moc nelíbilo. Řekl jsem mu: ‚Co s tím chceš udělat? Nezapomeň se zítra podívat do zrcadla, aby ses zítra choval jinak.‛ Pamatuji si, že zuřil, protože jsem s ním takhle mluvil. Myslím, že jsme v téhle zkoušce obstáli,“ nechal se tenkrát slyšet.

Ve Velké Británii se mimochodem spekuluje, že právě Sex Pistols budou po vzoru Queen předmětem dalšího životopisného snímku. Vzhledem k jejich historii by to mohla být zajímavá podívaná.

Témata: skupina Queen skupina Sex Pistols