Češka, se kterou žil Avicii: Stačil rok a prakticky na něj zapomněla!

DJ Avicii s Terezou Kačerovou a jejím synem. 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. března 2019 12:19 | Aktualizováno: 28. března 2019 19:12

Když před necelým rokem zemřel teprve osmadvacetiletý DJ Avicii, byl to šok. Pro Čechy o to větší, protože vyšlo najevo, že žil s modelkou Terezou Kačerovou. Jak na něj mladá Češka vzpomíná? A podílí se na vzniku nadace, kterou zakládá hudebníkova rodina?

V dubnu uplyne rok od chvíle, co byl švédský DJ Avicii (†28) nalezen mrtvý v hotelu v ománském Maskatu. Jak se ukázalo o pár dní později, úspěšný hudebník spáchal sebevraždu, protože nemohl nalézt smysl svého života, štěstí a klid. Tehdy také vyšlo najevo, že Avicii žil s českou modelkou Terezou Kačerovou, která tenkrát zveřejnila na sociálních sítích dojemný vzkaz.

Teď zakládají jeho blízcí nadaci Tim Bergling Foundation, která se v názvu odkazuje na jeho rodné jméno. Podle časopisu Rolling Stone bude tato organizace získávat finanční prostředky na pomoc lidem s psychickými problémy a prevenci sebevražd. Zdali rodina do procesu vzniku nadace zapojila i Berglingovu českou přítelkyni, není jasné.

Tereza Kačerová je aktivní především na sociálních sítích, instagramový profil má plný fotek malého syna, jehož otcem nebyl slavný Švéd. Česká modelka si ovšem dítě s Aviciim moc přála, bohužel se jej ale nedočkala. Rok po smrti to skoro vypadá, že se tuhle kapitolu rozhodla vymazat ze života. Jak se tedy věci mají?

Na Instagramu na Aviciiho naposledy zavzpomínala přesně na Nový rok. „Jela jsem na motorce z Hanoje do Ho Či Minova Města (Saigonu) za nás oba. Tohle dobrodružství jsme měli zažít spolu. Místo toho jsem jej strávila zpracováváním tvé smrti. Nikdy na tebe nezapomenu, ale nechávám tě jít,“ vzkázala mu do hudebního nebe.

Její aktivita na sociálních sítích těmto slovům odpovídá, od prvního ledna totiž o Aviciim nic nenapsala. Možná, že plánuje prolomit mlčení 20. dubna, kdy uplyne přesně rok od smrti švédského hudebníka, ale kdoví.

Tereza si každopádně během vietnamského dobrodružství prožila svoje. „Za tři týdny jsem najezdila 2450 kilometrů. U mechanika jsem byla dvanáctkrát. Za deset a půl hodiny jsem dvakrát spadla. Třikrát mi došel benzín. Dokonce jsem močila za jízdy, protože pršelo tak silně, že to bylo stejně jedno,“ napsala na Instagramu. Snad jí Tim při této cestě alespoň sledoval z nebe.

Témata: DJ Avicii Tereza Kačerová