Blízký přítel Michaela Jacksona otevřeně promluvil o pedofilii!

Schmuley Boteach (rabín a přítel Michaela Jacksona) 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

27. března 2019 10:32 | Aktualizováno: 28. března 2019 9:26

Židovský rabín Shmuley Boteach patřil k přátelům a obhájcům Michaela Jacksona, po zhlédnutí dokumentu Leaving Neverland ale otočil a vyzývá k přehodnocení odkazu „krále popu“. Třeba z rock‘n‘rollové síně slávy ale Jackson nezmizí.

Dvaapadesátiletý židovský rabín Shmuley Boteach patřil k blízkým přátelům „krále popu“ Michaela Jacksona. Během devadesátých let jej hájil, když byl nařčen ze sexuálního obtěžování dětí. „Říkají, že kdo tráví tolik času s dětmi, musí být nemocný. To není obžaloba Michaela Jacksona, to je obžaloba celé společnosti,“ říkal tehdy.

Boteach tehdy podle svých slov udělal vlastní vyšetřování, které neprokázalo, že by Jackson měl sex s dětmi včetně Jordyho Chandlera, s jehož rodinou se dohodl na mimosoudním vyrovnání ve výši 23 milionů dolarů. „Nevěděl jsem, jestli tomu mám věřit. Věděl jsem ale, že Michael se od té chvíle nesměl objevovat ve společnosti dětí,“ zavzpomínal Boteach nyní pro australskou televizi.

V rozhovoru přišla řeč i na kontroverzní dokument HBO Leaving Neverland, v němž Wade Robson a James Safechuck popisují, co jim Jackson dělal. „Nevěřím, že ti muži lžou,“ prozradil svůj názor. „Taky nevěřím, že pocity studu a viny, které si prožily především jejich matky, jsou předstírané,“ pokračoval.

„Ve světle tohoto dokumentu budeme muset od základu přehodnotit odkaz Michaela Jacksona,“ nebere si Boteach servítky. Však už některá rádia stahují písničky „krále popu“ z éteru, seriál Simpsonovi zase stáhl epizodu. Kupříkladu Síň slávy rock‘n‘rollu ale uvedla, že vyřazení Jacksona rozhodně nemá v plánu.

Rabín vzápětí vysvětlil, proč by ke změně vnímání Jacksona mělo tentokrát už opravdu dojít. „Nikdy předtím jsme neslyšeli takhle explicitní obvinění. Nikdy předtím jsme neviděli tváře žalobců, jak tato obvinění říkají. Rovněž jsme neslyšeli rodinné příslušníky, kteří se musí vypořádat s touto bolestí,“ vysvětlil Boteach.

Cesty Boteacha a Jacksona se rozešly ještě před smrtí legendárního umělce. Přátelský vztah obou mužů vnímala problematicky americká židovská obec, která sice nerozporovala fakt, že rabín tím získá publicitu, pochybovala však o tom, že přesvědčí Židy k návštěvě synagogy. Boteach vydal v roce 2009 knihu svých rozhovorů s Jacksonem.

Témata: Schmuley Boteach (rabín a přítel Michaela Jacksona) Michael Jackson Leaving Neverland