Zemřel slavný zpěvák Scott Walker! Idol Bowieho zpíval i o Čekoslovensku!

Scott Walker (Foto: Jamie Hawkesworth)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. března 2019 11:00

Slavný americký zpěvák, multiinstrumentalista, producent a skladatel Scott Walker zemřel ve věku 76 let. Jeho tvorba ovlivnila například takové hvězdy, jako jsou David Bowie, Jarvis Cocker nebo skupina Radiohead.

O úmrtí zpěváka informovala televize CNN s odkazem na nahrávací společnost 4AD. Ta Walkera tituluje jako "jednoho z největších inovátorů na poli kreativní hudby." 

"Půl století obohacoval geniální Noel Scott Engel životy tisíců lidí, nejprve jako třetina The Walker Brothers a později jako sólový umělec, producent a skladatel," uvedla společnost 4AD.

Scott Walker se pod rodným jménem Noel Scott Engel narodil v roce 1943 v americkém Ohiu. Svou kariéru odstartoval jako baskytarista a po jeho nástupu do The Walker Brothers se skupina v šedesátých letech ocitla na špici hitparád. 

Největší popularity se zpěvák dočkal v Británii. Jeho hit jako „The Sun Ain't Gonna Shine Anymore“ dokonce soupeřila s kapelou The Beatles. V Česku je nejznámější jeho skladba The Old Man’s Back Again (Dedicated to the Neo-Stalinist Regime), kde zpívá o vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968.  

Témata: Scott Walker (zpěvák) Hudba úmrtí