Slovenská moderátorka The Voice našla svého otce: Je politik a jmenuje se Obama!

Tina a její otec Tino Obama. 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

21. března 2019 10:35

Až po třicítce vyrazila slovenská zpěvačka Tina do zahraničí, aby poznala vlastního otce. A byl to parádní šok! Otec se totiž jmenuje Obama a je to bývalý politik. Nenašla ho však v USA, ale v Rovníkové Guinei, kde se věnuje především zdravotnictví.

Slovenská zpěvačka Tina se u nás před lety proslavila spíš jako moderátorka, po boku Leoše Mareše uváděla soutěž The Voice. Dnes se ale věnuje hlavně rodině, především dvěma dětem a manželovi, který chtěl poznat svého tchána. Toho ale neznala ani sama zpěvačka, a tak se vydala do Afriky, odkud její otec pochází.

Už předtím ho na sociálních sítích představila její sestra, teď se připojila sama Tina, která je na tatínka právem hrdá. Doma je to totiž opravdová persona. „Tohle je Tino Obama. Do roku 2001 byl jediným chirurgem v regionu, často pracoval i 24hodinovky, protože jiná možnost nebyla,“ napsala.

„Od roku 2003 byl na dlouhé roky ministrem zdravotnictví v Rovníkové Guinei. Specializuje se na cizokrajné choroby a medicínskou geografii. Tyhle obory i vyučoval,“ pokračovala slovenská zpěvačka ve výčtu povolání jejího otce, kterého příjmení předurčuje k úspěchu v politice. Jeho jmenovec Barack byl osm let prezidentem USA.

I Tino se dostal do styku s prezidentským úřadem. „Býval poradcem prezidenta, co se týká zdravotnictví. Je poradcem v otázkách zdraví pro prezidentskou rodinu. Stojí za postavením několika nemocnic v zemi a na vlastní oči jsem viděla jeho každodenní pomoc nejen vlastní rodině,“ popsala Tina. Otec jí věnoval několik fotek ze zasedání OSN.

 „Způsob jeho života a podmínky, v kterých žije, vůbec nenasvědčují tomu, že by zneužíval svého postavení k sebeobohacování. Hostil v nás v nejchudších oblastech, kde má rodinu. Té nosí jídlo vždy, když jde kolem. Nikdy předtím jsem neviděla, že by se někdo takhle staral například o vdovy po bratrancích. Prostě nezapomněl,“ konstatuje hrdá zpěvačka.

Tina nakonec ani není naštvaná, že vyrůstala bez něj. „Život zařídil, že jsme žili odděleně. Je to úplně v pořádku, protože stopa, jakou zanechává u těch, kteří potřebují nebo potřebovali pomoc ve své zemi, je mnohem důležitější než já. Dnes už všechno chápu, kdybych se měla vrátit v čase, nezměním ani milisekundu a vším si projdu stejně,“ uzavřela svou zpověď.

Témata: Tina (zpěvačka)