Grammy ověnčený zpěvák má dilema: Jsem muž, nebo žena?

Sam Smith.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. března 2019 16:53

Doma ve vitríně má Grammy i Oscara, když se ale podívá do zrcadla, řeší opakovaně to samé dilema. Zpěvák Sam Smith přiznal, že přemýšlel o tom, zdali má podstoupit operativní změnu pohlaví. Jak se nakonec britský interpret rozhodl?

Britský zpěvák Sam Smith, který před čtyřmi lety získal čtyři ceny Grammy, před pár dny zmínil, že čas od času přemýšlí o operativní změně pohlaví. Podstoupit ji ale nakonec nehodlá. „Každý jsme výjimečné stvoření. Nejsem stoprocentní muž, ani stoprocentní žena, preferuji označení genderqueer. Myslím, že se pohybuji někde mezi,“ svěřil se.

Ve svém těle i mysli kvůli tomu prý odjakživa vede pomyslnou válku. „Často přemýšlím a sám k sobě mluvím jako žena. Někdy si sednu a říkám si, mám podstoupit změnu pohlaví? Je to něco, na co stále narážím,“ řekl Smith v rozhovoru pro sérii I Weigh Interviews. „Nemyslím si však, že to nakonec skončí operací,“ prozradil.

„Pokud jde o sex, vždy jsem byl velmi volnomyšlenkářský. Když chodím po ulici, nebo když mám sex s jinými muži, žena ve mně vždy převládá,“ uvedl Smith, který se otevřeně hlásí k tomu, že je homosexuál. „Rád bych poděkoval muži, o kterém tohle album je. Tím, že mi zlomil srdce, mi vyhrál čtyři Grammy,“ pronesl před lety na ceremoniálu.

Smith se však v rozhovoru svěřil i s něčím jiným. „Jako dítě jsem byl tlustý,“ prozradil na sebe s tím, že obezita mu zásadně ovlivňovala život. „Začalo se to zhoršovat a zhoršovat a najednou jsem měl spoustu tuku na hrudi. Když mi bylo jedenáct, šel jsem s rodiči k lékaři. Byl jsem v té době tak zamindrákovaný, že to ovlivňovalo mou každodenní náladu,“ popisuje britský zpěvák.

Nakonec sáhl s rodiči k radikálnímu kroku. „Když mi bylo dvanáct, byl jsem dokonce na liposukci,“ vzpomíná Smith. „V tu dobu jsem z toho výsledku měl radost. Nic to však příliš nezměnilo. Myslím, že jsem vše zase přibral zpět během dvou týdnů,“ dodává. Dnes už problémy s obezitou nemá, protože drží dietu a pravidelně sportuje.

Kromě čtyř Grammy má Sam Smith na kontě i Oscara za skladbu Writing‘s on the Wall k zatím poslední bondovce Spectre. Na domácí hudební scéně paradoxně tolik neuspěl, z Brit Awards si totiž zatím odnesl jen tři sošky.

Témata: Sam Smith (zpěvák)