Obavy v Británii: Nevíme, co se stane s manželstvím Meghan a Harryho

Meghan Markle a princ Harry 10

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

20. března 2019 15:53 | Aktualizováno: 21. března 2019 5:19

Svatba prince Harryho a herečky Meghan Markle se konala 19. května 2018. Dalo by se tedy říci, že jsou stále ještě novomanželé. Přesto je jejich svazek pod velkým tlakem. A bude ještě hůř!

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu čekají prvního potomka, který by se měl narodit zhruba za měsíc. A přestože se říká, že dítě lásku a vztah upevní, expertka varuje, že manželství Meghan a Harryho bude pod obrovským tlakem!

Královská komentátorka Angela Mollardová tvrdí, že Meghan a Harry nemají tak bezpečný a pevný vztah jako vévoda a vévodkyně z Cambridge – tedy princ William a jeho manželka Kate!

„Nevíme, co se stane s manželstvím Meghan a Harryho. Jsou pod obrovským tlakem,“ tvrdí, Poukazuje na to, že jejich švagrová Kate má povahu, díky které je naprosto oddána rodině. „A Kate a William se spolu před svatbou dlouho znali. Víme, že to je klíčový faktor úspěšného vztahu,“ vysvětluje Mollardová.

I proto prý mají vévoda a vévodkyně z Cambridge mezi sebou úplně jiný vztah než vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Vztah, která je pevnější a jistější. V případě Harryho a Meghan je to prý ale jiné. „Neříkám tím ale, že se jejich vztah nějak přirozeně rozpadne,“ upřesňuje expertka.

„Ale myslím, že je velmi důležité, aby šly věci opatrně. To neznamená, že Meghan nemůže nezávisle pracovat a že nemůže používat svá mnohá nadání,“ cituje její slova britský server Express. „Skvěle mluví na veřejnosti a její srdce bije pro humanitární projekty. Vykonává velké dobro. Ale je v pořádku být pod záštitou Královské rodiny,“ říká Mollardová.

Narážela tak na zprávy, podle kterých královna Alžběta svému vnukovi a jeho ženě řekla, že se nemohou úplně oddělit od zbytku královské rodiny pokud jde o charitativní akce a závazky. Meghan a Harry prý chtěli do budoucna jednat úplně nezávisle na Buckinghamském paláci, to jim ale královna podle všeho zatrhla.

Podle Mollardové je pravděpodobné, že se královská rodina „obává“ Meghanina statutu celebrity a toho, že „zastíní“ charitativní činnost královské rodiny jako celku.

Kensingtonský palác minulý týden oficiálně oznámil, že vévoda a vévodkyně z Cambridge a vévoda a vévodkyně ze Sussexu si rozdělí své královské domácnosti. Tato zpráva už ovšem na veřejnost prosákla před několika měsíci, takže nešlo o žádné překvapení.

V praxi to nicméně znamená, že Meghan a Harry se přesunou z centrálního Londýna na Frogmore Cottage, který leží na pozemku hradu Windsor, zatímco William a Kate zůstanou v Kensingtonském paláci. Novomanželé tak budou nově místo Kensingtonského paláce spadat přímo pod Buckinghamský palác, který bude řídit vše včetně jejich mediální komunikace.

Témata: Meghan Markle Princ Harry Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr) Velká Británie