Vévodkyně děsí Brity! Královně došla s Meghan trpělivost

Meghan Markle

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. března 2019 12:58

Vévodkyně Meghan je známa tím, že na královský protokol moc nedbá. Prakticky si chodí kam chce, dělá co chce a říká co chce. Tomu je ale nyní konec, vedení Kensingtonského paláce se tomu rozhodlo učinit přítrž!

Jak informuje server news.com.au, během víkendu Kensingtonský palác vydal tiskovou zpráva potvrzující, že si Harry a Meghan budou později v tomto roce zařizovat svou vlastní domácnost.

Tato informace už před několika týdny prosákla do médií, palác ale rovněž uvedl, že velká část zaměstnanců, kteří podporují vévodu a vévodkyni, nadále zůstanou v paláci s Williamem a Kate.

Zajímavé je ale nařízení týkající se mediální komunikace. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu dostanou vlastní mediální tým, který ale bude přímo podřízený Kensingtonskému paláci

V praxi to bude znamenat, že veškerá komunikace která půjde z úst Harryho a Meghan bude muset projít skrze královské tiskové mluvčí. Nový tým navíc bude sídlit v Buckinghamském paláci, takže bude přímo pod dohledem prince Philipa, který bude podle serveru moci sledovat celý komunikační tok.

Královský palác si ale přivlastnil i další pravomoci. Na nákup ošacení vévodkyně Meghan a Harryho budu využiti finanční prostředky prince Charlese a královny Alžběty. Oba tak budou mít dohled i nad tím, za co a kolik nastávající rodiče utrácí.

"Vypadá to jako by Vévodové ze Sussexu spadali pod jurisdikci Buckinghamského paláce, takže nemohou prostě jít pryč a dělat si co chtějí," řekl zdroj z paláce serveru The Times.

Otázkou zůstává, jak moc se takový dohled bude líbit samotné Meghan. Ta je totiž prakticky neuhlídatelná, což si zbytek zajisté uvědomuje. Pravděpodobně proto sáhl k těmto opatřením, a možná neskončí jen u nich.

Témata: Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)