Bohemian Rhapsody mu přinesla Oscara, přesto říká: Chci si dát pytel přes hlavu!

Rami Malek 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. března 2019 16:53

Filmař John Ottman si z letošního předávání Oscarů odnesl sošku za nejlepší střih, přesto otevřeně přiznává, že Bohemian Rhapsody není bez chyb. Na jednu ze scén by se dokonce raději nedíval, má však vysvětlení, proč se nepovedla.

Jeden ze čtyř Oscarů pro Bohemian Rhapsody obdržel za střih John Ottman. Přesto se ve snímku objevuje moment, který se stal terčem kritiky fanoušků, někteří dokonce tvrdí, že Ottman měl kvůli němu dostat cenu za „nejvíce střihu, nikoliv za nejlepší střih“. Filmař teď pro Washington Post prozradil, zdali by něco změnil.

Ottman přiznal, že opravdu nejde o jeho oblíbenou scénu. „Panebože! O tom jsem tedy nevěděl, ale řeknu vám, proč to tam je,“ nechal se slyšet. Inkriminované záběry byly prý natočeny až po vyhazovu původního režiséra Bryana Singera, kterého nahradil Dexter Fletcher. Je to ale omluvitelný důvod?

„Když to vidím, chci si dát pytel přes hlavu,“ svěřil se Ottman. „Tohle není moje estetická práce. Pokud někdy vznikne prodloužená verze filmu, určitě tuhle scénu přestříhám,“ prozradil už s předstihem.

Vrátil se i k vyhazovu Singera. „Neviděl jsem Bryana přes tři roky. Zní to šíleně, ale přijel jsem do Londýna a on se rozhodl tentokrát pracovat jinak. Řekl mi, že přijde až poté, co proběhne celé natáčení. Teprve pak se sejdeme ve střižně a on uvidí, co jsem já dal dohromady,“ popisuje podivný způsob jejich spolupráce Ottman.

Na nepovedené scéně ale nakonec tolik nezáleží. Z filmu se totiž stal kasovní trhák, po celém světě už vydělal přes 870 milionů liber, které si z velké části rozdělí žijící členové kapely a Mercuryho pozůstalí, především „láska jeho života“ Mary Austinová.

Úspěch Bohemian Rhapsody dokonce odstartoval vlnu spekulací o tom, že se připravuje druhý díl. Připustil to rakouský režisér Rudi Dolezal, který pro kapelu Queen natáčel klipy a dnes připravuje o Mercurym dokument. Každopádně server Slash Film kontaktoval jednoho z producentů snímku Grahama Kinga, který vyvrátil, že by kdokoliv na „dvojce“ pracoval.

Témata: film Bohemian Rhapsody filmové ceny Oscar skupina Queen