Freddie Mercury miloval děti! Neuvěříte, co udělal, aby jedno z nich potěšil!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. března 2019 21:42 | Aktualizováno: 19. března 2019 0:20

Legendární zpěvák Freddie Mercury děti neměl, producenta Reinholda Macka, jeho manželku a syny ale považoval za rodinu. Stal se kmotrem mladšího kluka, staršímu zase dorazil na narozeninovou oslavu. A oblékl si kvůli tomu bizarní kostým.

Německý producent Reinhold Mack natáčel s kapelou Queen už album The Game, raději ale vzpomíná na nahrávání následující desky Hot Space. Písně vznikaly složitě, nahrávání se táhlo, a tak Mackova těhotná manželka Ingrid doma vtipkovala. „Je jednodušší přivést na svět dítě, než dát dohromady tohle album,“ řekla manželovi.

Mackovi to vnuklo myšlenku na neobvyklou sázku. S Mercurym se dohodl, že pokud se dítě narodí dřív, než dokončí desku, stane se zpěvák jeho kmotrem. Mercury prohrál, ale na jeho počest dostalo dítě jméno John Frederick a říkalo se mu „Malý Freddie“.

Mercury si však oblíbil všechny tři syny producenta, udržoval s nimi kontakt po celý zbytek života. Vždy si vzpomněl na jejich narozeniny a posílal jim ručně psané vzkazy. „Jdi za svým snem – budu vždycky s tebou,“ stálo v jednom z nich.

„S dětmi plaval v bazénu a hrál s nimi stolní tenis. V tom byl opravdu dobrý,“ vzpomíná Mack. Mercury mnohokrát vyrazil s dětmi na nákupy, jindy organizoval filmové noci s celou rodinou, na kterých servíroval horké kakao. „Nejhezčí bylo, když řekl: ‚Jste jako moje pravá rodina‛,“ líčí Reinhold Mack.

Když začal „malý Freddie“ chodit do školy, Mercuryho zajímalo, jak si vede. „Volal nám a ptal se: ‚Jak se mu daří? Jí dostatečně?‛,“ popisuje producent. Někdy dokonce pomohl starším dětem s domácími úkoly. „Byl na telefonu a dával jim doporučení,“ dodal s úsměvem.

Jednoho dne se Mercury zeptal staršího Juliana, co by si přál k narozeninám. „Upřímně mu odpověděl: ‚Chci jen, aby ses na oslavě objevil v kostýmu z videoklipu It’s a Hard Life.‛ A on to udělal! Nepřišel v něm sice k nám, ale pamatuju si, jak se převlékal v ložnici a říkal: ‚Dělám to na pódiu, tak to můžu udělat i na dětské oslavě,‛“ vzpomíná Mack.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen