Elton John? Kdepak, legendární Freddie Mercury mu říkal úplně jinak!

Sir Elton John, foto: Richard Mushet 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. března 2019 19:45

Legendární zpěvák kapely Queen Freddie Mercury byl známý bouřlivák, který trávil večery na různých večírcích. Na jeden z nich se dostal i bratr někdejšího manažera kapely Paula Prentera, který na vše zavzpomínal. Elton John měl prý pěkně úsměvnou přezdívku.

Bratr někdejšího manažera Queen Paula Prentera, kterého film Bohemian Rhapsody vykreslil k nelibosti jeho blízkých velice negativně, pro Daily Mail na svého staršího sourozence zavzpomínal. Prenter byl blízkým přítelem Mercuryho, spolu rádi vyráželi do města, proto jsou některé vzpomínky Stephena Prentera velice pikantní.

Dnes devětapadesátiletý Stephen se díky Mercurymu ocitl na narozeninové party Eltona Johna na palubě lodi HMS Belfast, která kotvila přímo na řece Temži uprostřed Londýna. „Bylo to skvělé, bylo mi devatenáct a bylo tam pití zdarma. Freddie navíc na Eltona volal jeho gay jménem Sharon,“ popisuje zaměstnanec casina v Las Vegas.

Zdaleka přitom nešlo o jediný večírek, kterého měl tu čest se účastnit. „Vzpomínám, že jsem tenkrát navštívil spoustu oslav a potkal hvězdy, jakými jsou Rod Stewart, Annie Lennox nebo Diana Ross,“ řekl Stephen Prenter. „Byl jsem taky v zákulisí během řady koncertů Queen,“ dodal.

O fungování kapely věděl Paulův bratr téměř vše a říká, že její členové nebyli úplně nejlepší přátelé. „Skončili ve studiu a vyrazili čtyřmi různými směry,“ konstatuje Stephen. „Roger Taylor chodil pít, byl to těžký alkoholik, John Deacon byl ženatý a vracel se za ženou a Brian May si dělal svoje věci,“ prozradil.

„A Freddie byl gay, tak spolu s Paulem vyráželi do gay klubů,“ uvedl Stephen Prenter. Zbytku kapely ale za chvíli lezlo krkem, kolik času spolu Mercury a Prenter strávili. „Byli spolu moc často a kapela se domnívala, že Paul zanedbává povinnosti, že se dostatečně nevěnuje jejich potřebám,“ vzpomíná.

Paul Prenter se nakonec s kapelou rozešel ve zlém, a tak v roce 1987 poskytl exkluzivní rozhovor deníku The Sun, v němž hovořil o Mercuryho bouřlivém sexuálním životě. Od média za něj dostal 32 tisíc liber, podle Queen je použil na vlastní léčbu AIDS. Jeho vyobrazení ve filmu tak může být jakousi pomstou kapely.

Témata: Elton John Freddie Mercury skupina Queen film Bohemian Rhapsody