Šokující svědectví novináře: Michael Jackson těsně unikl odhalení už před 30 lety!

Michael Jackson.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. března 2019 12:25

Za dosavadní aféru roku lze označit dění kolem zesnulého zpěváka Michala Jacksona. Rádia stahují jeho písně z éteru, seriál Simpsonovi dokonce vyřadil epizodu z vysílání. Proč až teď? Těžko říct, když se hlásí svědci, kteří o všem ví klidně i tři desítky let. Tady je výpověď dalšího z nich.

Hysterie kolem osoby „krále popu“ Michaela Jacksona, kterou rozpoutal kontroverzní dokument HBO Leaving Neverland, nebere konce. Média se předbíhají v tom, kdo přinese další svědectví o zpěvákově zálibě v nezletilých dětech. Po zaměstnanci londýnského hotelu teď pro Irish Mail promluvil novinář Sam Smyth.

Jeho svědectví pochází z roku 1988, který Jackson trávil koncertní šňůrou k albu Bad. Smyth se ocitl ve stejném hotelu v irském Corku, kde přebýval i legendární zpěvák. „Nečekaně“ zde byl přítomen i James Safechuck, jedna z obětí, které se rozhodly promluvit o svých útrapách z dětství před televizními kamerami.

Smyth popisuje, jak desetiletý Safechuck zůstal po celou dobu Jacksonova vystoupení zalezlý v pokoji zpěváka. Vzpomíná si rovněž, že na klice od dveří visela cedule s nápisem „Nerušit“ a výhled do oken zakrývaly záclony.

Sam Smyth a další novináři se pokusili malého chlapce kontaktovat psaným vzkazem. „Milý Jamesi Safechucku, jsme v salónku pro hosty… Pokud tě drží proti tvé vůli a potřebuješ pomoct, kontaktuj nás,“ stálo na papíře, který předali hotelovému portýrovi s instrukcemi, aby jej Safechuckovi předal. Nikdo za nimi ale nepřišel.

„Vzpomínám si… Bylo to zvláštní, že nejlepším kamarádem třicátníka je desetiletý kluk, kterému říká „Little Jimmy Safechuck“,“ uvedl Smyth pro irskou rozhlasovou stanici RTÉ Radio 1. „Bylo to zvláštní a velmi podezřelé. Rozhodně bych s nikým takovým nechtěl mít nic společného,“ svěřil se novinář.

Jako někdejší přímý svědek Jacksonova podivného chování si Smyth logicky nenechal ujít vysílání dokumentu Leaving Neverland. „Jsem přesvědčený, že říkají pravdu,“ konstatuje. „Myslím, že jim věří většina lidí… Ten film je důvěryhodný a velmi dobře udělaný,“ hodnotí.

Témata: Michael Jackson Leaving Neverland