Mercuryho láska Mary ostře na členy Queen: Pořád neocenili, co jim Freddie zanechal!

V této sestavě dnes kapela Queen koncertuje.

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. března 2019 13:15

Legendárnímu zpěvákovi Freddiemu Mercurymu představil „lásku jeho života“ kytarista Brian May, přesto si s ní dnes nemůže přijít na jméno. Mary Austinová totiž žijícím členům kapely Queen vyčítá, že nikdy neocenili, jak k nim byl Mercury v závěru svého života velkorysý.

Životopisný snímek o kapele Queen Bohemian Rhapsody už vydělal kolem 650 milionů liber, každému z členů kapely tak logicky připadne část výdělku. Mercuryho díl obdrží „láska jeho života“ Mary Austinové, které zpěvák odkázal svůj majetek.

Austinová se přitom na filmu nijak nepodílela, ačkoliv její postava hraje v příběhu zásadní roli. Herečka Lucy Boyntonová ale čerpala inspiraci především od kytaristy Briana Maye a jeho ženy Anity Dobsonové. Austinové přesto podle odhadů připadne do klína zhruba 45 milionů liber.

V souvislosti s touto informací se v britských médiích znovu objevují vyjádření někdejší Mercuryho přítelkyně, která v roce 2013 poskytla deníku Daily Mail. Jindy zdráhající se Austinová tehdy otevřeně mluvila o penězích, ale i o současných vztazích se členy Queen.

Podle Austinové se Mercuryho kolegové nesmířili s tím, že právě jí odkázal naprostou většinu svého majetku. „Nerozumím tomu,“ nechala se slyšet před šesti lety a dodala: „Nikdy jsem na lidi nežárlila ani jim nezáviděla.“

„Freddie k nim byl během posledních let svého života opravdu velkorysý a já si myslím, že pořádně nedocenili, co jim po sobě zanechal,“ konstatuje Austinová. „Nechal kapele svůj čtvrtinový podíl ze zisku posledních čtyř alb, což rozhodně nemusel dělat,“ vysvětluje.

„Nikdy se mi neozvou. Jen co Freddie umřel, tak mě opustili,“ stěžovala si před lety Austinová na to, že dřívější dobré vztahy mezi ní a kapelou jsou pryč. Moc se toho evidentně nezměnilo ani po šesti letech, další peníze na účtě každopádně Mercuryho celoživotní lásku určitě potěší.

Témata: skupina Queen Freddie Mercury film Bohemian Rhapsody