Michael Jackson rozpoutal hotové peklo! Odkaz legendy je v troskách!

Michael Jackson (foto: Casta03)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. března 2019 9:21

Správci pozůstalosti po popové hvězdě Michaelu Jacksonovi žalují televizní společnost HBO kvůli dokumentárnímu snímku, v němž dva muži zesnulého zpěváka obviňují ze zneužití. Film byl s velkým úspěchem v předpremiéře promítnut v lednu na americkém festivalu Sundance, HBO ho má ve dvou dílech vysílat 3. a 4. března. Písně zesnulého zpěváka se bavíc úplně přestanou objevovat na rádiu BBC Radio 2.

Snímek nazvaný Leaving Neverland (Na odchodu z Neverlandu) podle žalobců porušuje smlouvu HBO s organizátory Jacksonových koncertů z počátku 90. let, v níž se televizní společnost zavázala, že nikdy nebude zpěváka kompromitovat. Žaloba podaná v Los Angeles odhaduje způsobenou škodu částkou víc než 100 milionů dolarů (2,2 miliardy korun).

Jackson měl sexuálně obtěžovat Wadeho Robsona a Jamese Safechucka, když byli dětmi. Zpěváka z útoku obvinili už po roce 2009, kdy Jacksonzemřel ve věku 50 let v důsledku předávkování silným anestetikem, které používal jako uspávací prostředek.

Britská stanice BBC Radio 2 se kvůli obvinění, která zazněla v dokumentu Leaving Neverland, rozhodla ze svého repertoáru úplně vyřadit Jacksonovy písně.

„Není pravda, že Michael Jackson byl vypuštěn z playlistu Radia 2 – jehož nová verze byla zveřejněna - protože na něm nebyl uveden.“ vysvětluje mluvčí korporace. .

„Každý hudební výtvor posuzujeme individuálně a rozhodnutí o tom, co hrajeme, jsou přijímána vždy s důrazem na publikum a kontext,“ dodává BBC.

Témata: Michael Jackson