Kralovský palác totálně na nohou kvuli Meghan! MIMINKO BEZ POHLAVÍ

Meghan Markle 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. března 2019 10:31 | Aktualizováno: 9. března 2019 2:12

Britská královská rodina se v nynější překotné době musí vypořádat i s novými výzvami. Jednou z nich je otázka genderu, kterou teď otevírá kdekdo. Zahraniční magazín nedávno uvedl, že vévodkyně Meghan si přeje „genderově fluidního“ potomka. Co na to říká Buckinghamský palác?

Zatímco u dětí prince Williama a vévodkyně Kate se podobné řeči nevedly, spekulace o pohlaví prvorozeného potomka prince Harryho a vévodkyně Meghan už narušují tradiční chápání britské královské rodiny. Královně Alžbětě tak opět přidělává starosti, že se mladá generace snaží držet krok s dobou.

Podle informací magazínu Vanity Fair se totiž Meghan s Harrym rozhodli, že své dítě budou vychovávat jako genderově fluidní, tedy bez vyhranění pohlaví. Ač jde nejspíš jen o spekulaci, zástupci královské rodiny nelenili a hned přispěchali s vysvětlením, jak se celá věc má.

„Jsou to zcela nepravdivé zprávy,“ uvedl v prohlášení Kensingtonský palác. Královská rodina tak vyvrací tvrzení z článku, podle něhož nastávající rodiče Harry a Meghan nechtěli své prvorozené dítě podrobovat genderovým stereotypům.

Vanity Fair se odvolával na informaci, že pár má v plánu vytvořit genderově neutrální dětský kout, v němž bude dominovat bílá a šedá barva. Běžně přitom pokojům potomků královské rodiny přísluší modrá a růžová barva. „Je to zřejmě v souladu s pojetím, jak se podle Meghan mají vychovávat děti,“ píše se v článku.

Vévodkyně měla údajně před přáteli použít slovo „fluidní“ v souvislosti právě s pohlavím dítěte, magazín Vanity Fair ale připustil, že jsou možné různé interpretace. Mluvčí Kensingtonského paláce ale vše označil za nesmysl.

O pohlaví miminka se ve Velké Británii čile spekuluje. Meghan podle všeho měla nechtěně naznačit, že půjde o holčičku, když měla na oslavě růžovou květinovou výzdobu. Později se ale ukázalo, že květiny byly v neutrálních barvách. Britové každopádně tipují jméno potomka u sázkových kanceláří. K favoritům patří mimo jiné Diana.

Témata: královská rodina (gbr) Meghan Markle Princ Harry