Velké tajemství filmu Bohemian Rhapsody ODHALENO! Opravdu Rami malek zpíval Freddieho Mercuryho?

Marc Martel 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. března 2019 19:19 | Aktualizováno: 5. března 2019 21:37

Když se řekne jméno Marc Martel, možná vám to nic neřekne. Věřte ale, že ho znáte - alespoň pokud jste viděli film Bohemian Rhapsody!

I když Rami Malek jako Freddie Mercury vypadá, hlasově se mu nevyrovná . Legendárního zpěváka samozřejmě nikdo nenahradí, o tom snad ani nemusíme diskutovat. 

Velmi podobný hlas má ale dvaačtyřicetiletý kanadský zpěvák Marc Martel, se kterým Brian May a Roger Taylor navázali už v roce 2011 úzkou spolupráci.

Spolu se skupinou Queen tehdy nazpíval song „Somebody to Love“. Po několika dnech měla skladba milion shlédnutí. V tuto chvíli má na YouTube více než 18,2 milionů shlédnutí. Se skupinou se pak vydal i na turné „Queen Extravaganza".

Zpěv, který je slyšet ve filmu, jsou částečně originální nahrávky skupiny Queen, zčásti nové nahrávky Marca Martela a někdy dokonce i mix hlasů Ramiho Maleka, Marca Martela a Freddieho Mercuryho.

Producent Graham King si Martela nemůže vynachválit. „Když zavřete oči a zaposloucháte se, je to jako by zpíval Freddie,“ vychvaloval výkon kanadského zpěváka King,

„Byla to opravdu úžasná zábava, nikdy jsem si nemyslel, že budu součástí něčeho takového," přiznal před premiérou Martel. 

Témata: film Bohemian Rhapsody Rami Malek Marc Martel