Zemřel Keith Flint ze skupiny The Prodigy! Spáchal sebevraždu, jeho kolegové jsou v šoku!

The Prodigy

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

4. března 2019 13:02 | Aktualizováno: 4. března 2019 14:45

Hudební svět je v šoku. Zemřel britský hudebník Keith Flint, který byl známý především jako zpěvák skupiny The Prodigy! Hudebníkovi bylo 49 let.

Podle BBC byl zpěvák nalezen dnes ráno ve svém domě v Dunmowu v hrabství Essex. Policie na místo dorazila zhruba v 8 hodin tamního času, v tu dobu už byl Flint mrtvý. Podle oficiální vyjádření policie nevyšetřuje úmrtí jako podezřelé.

Zpěvákovo úmrtí potvrdili i jeho kolegové z i The Prodigy. Ve svém prohlášení uvedli, že byl "opravdovým průkopníkem, novátorem a legendou".

It is with deepest shock and sadness that we can confirm the death of our brother and best friend Keith Flint. A true pioneer, innovator and legend. He will be forever missed.We thank you for respecting the privacy of all concerned at this time. pic.twitter.com/nQ3Ictjj7t

— The Prodigy (@the_prodigy) 4. března 2019

Flintův kamarád a kolega ze skupiny Liam Howlett uvedl, že hudebník spáchal sebevraždu. 

„Ty zprávy jsou pravdivé, nemohu uvěřit, že to říkám, ale náš bratr Keith si o víkendu sám vzal život. Jsem úplně šokovaný, ku*evsky naštvaný, zmatený a mám zlomené srdce...“ napsal na oficiálním instagramovém účtu Howlett.

Flint byl nejen zpěvák, ale i tanečník. Právě jako tanečník začínal i u The Prodigy. Pak ale úplně změnil image a dlouhé vlasy vyměnil za dva punkové „ježky. Právě tento účes se stal jeho symbolem. Skladba Firestarter, ke které sám napsal text, se stala ikonou a tváří The Prodigy.

Mezi další známé skladby této skupiny patří třeba  Charly, Out of Space, Invaders Must Die , No Good (Start the Dance), Voodoo People,  Omen, Breathe nebo Smack My Bitch Up!

The Prodigy se objevili na undergroundové rave scéně na začátku 90. let. Od té doby dosáhli nesmírné popularity a celosvětové známosti. Skupinu kromě Flinta tvoří ještě Liam Howlett (skladatel/klávesy) a Maxim (MC/zpěvák). 

Témata: The Prodigy úmrtí Keith Flint