Nezbláznil se náhodou? Důchodce Stallone se naposledy vrací jako Rambo!

Sylvester Stallone jako John Rambo 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. března 2019 11:30 | Aktualizováno: 4. března 2019 18:39

V době premiéry Rambo V: Last Blood bude Sylvestru Stalloneovi už 73 let, přesto nabídne divákům ještě poslední akční nálož. Původně se přitom už v roli válečného veterána objevit nechtěl. Co ho vedlo ke změně názoru?

Loni zhruba touhle dobou kolovala po internetu fáma, že Sylvester Stallone zemřel po boji s rakovinou prostaty. Herec sice vše vyvrátil slovy, ale možná právě podobní škarohlídové ho donutili k tomu, aby se ještě jednou vrátil v roli Ramba. Tentokrát to ale má být už opravdu naposledy.

Ještě před třemi lety přitom o pátém Rambovi nechtěl Stallone ani slyšet. „Je třeba to přenechat někomu jinému,“ říkal a rozplýval se nad čtvrtým dílem. „Řekl jsem, že to bude pravděpodobně poslední pořádný zástupce žánru. Když se to povedlo, nikdy už jsem necítil stejné odhodlání něco takového znovu natočit,“ vysvětloval tehdy Stallone.

Stallone tak strávil s postavou Johna Ramba neuvěřitelných 39 let. „Byla to neuvěřitelná cesta, opravdu. Tuhle postavu mi představili v roce 1980, nikdo jí nechtěl dělat. Já jsem byl až jedenáctá volba, lidi se na Ramba dívali skrz prsty. Já to naopak viděl jako obrovskou příležitost,“ vzpomíná herec na začátky série.

Nikdy nic nikdo nemá míti za definitivní, ale letošní díl bude nejspíš opravdu tím posledním. Naznačuje to nápověda skrytá v jeho názvu. Zatímco první díl série z roku 1982 měl přídomek First Blood (První krev), ten pátý má Last Blood (Poslední krev).

Stallone se kromě hraní hlavní role podílel i na scénáři pátého Ramba. Do kin ve Spojených státech dorazí 20. září, oznámili včera producenti. V Česku bude mít snímek premiéru buď o den dříve, nebo s týdenní prodlevou.

Příběh se má tentokrát odehrávat v Mexiku, kde bude válečný veterán John Rambo pátrat po Carmen a její osmileté sestře Melisse, které unesl tamní nemilosrdný drogový kartel. Jak to dopadne?

Témata: Sylvester Stallone Rambo filmy