Freddie Mercury v Jamesi Bondovi? Malek se postaví agentovi 007!

Rami Malek převzal cenu, skončil v péči lékařů (24.2.2019) 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. března 2019 12:21

Filmový „Freddie Mercury“ Rami Malek opravdu přirostl Britům k srdci. Po filmu o tamní slavné kapele se má totiž objevit i ve snímku o legendárním agentovi britské tajné služby MI6 Jamesi Bondovi.

Oscarový herec Rami Malek, který na sebe upoutal pozornost výkonem v životopisném snímku o kapele Queen a jejím frontmanovi Freddiem Mercurym, nejspíš dostane další velkou filmovou šanci. Tvůrci nové bondovky s ním vyjednávají o jeho možné roli. Stane se novým Bondem?

Nikoliv. Jamese Bonda má v připravovaném dílu slavné série naposledy ztvárnit britský herec Daniel Craig. Dřív se spekulovalo o tom, že jej možná v ústřední roli vystřídá Tom Hardy nebo Idris Elba, který by se stal prvním černošským představitelem agenta 007.

Podle informací internetového magazínu Collider má Malekovi připadnout do klína role padoucha. Chybí k tomu prý už jen podpis smlouvy, ale času nezbývá mnoho. 25. film o nejlepším tajném agentovi se pod pracovním názvem Shatterhand začne natáčet už v dubnu. Do kin má dorazit nejdříve za rok na jaře.

Dobrá zpráva pro fanoušky bondovek ale může zneklidnit příznivce seriálové tvorby. Malek se měl totiž věnovat natáčení poslední řady seriálu Mr. Robot, který jej proslavil a přinesl mu roli v Bohemian Rhapsody. Nyní by se finále celého televizního projektu mohlo ocitnout v ohrožení.

O možné termínové kolizi hercových aktivit informoval už v prosinci web Variety. Hrozí tedy, že natáčení seriálu Mr. Robot bude muset Bondovi ustoupit. Řešení této situace má v rukou studio Universal Pictures, které zodpovídá za výrobu Bonda i zmiňovaného televizního seriálu.

Kromě Maleka, který letos obdržel Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli, stojí tvůrci nové bondovky i o další oceněnou osobu. Bond girl by se mohla stát herečka a držitelka ceny Akademie Lupita Nyong´oová.

Témata: Rami Malek James Bond Daniel Craig filmy