Rami Malek převzal Oscara a spadl z pódia! "Freddie Mercury" skončil v péči lékařů

Rami Malek Accepts the Oscar for Lead Actor 5

Autor: Jan Novák, stars24.cz

25. února 2019 17:38 | Aktualizováno: 25. února 2019 21:21

Každý ročník slavných Oscarů je svědkem toho, že se někomu stane nějaký trapas. Rami Malek si za roli Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody odnesl cenu za nejlepšího herce. Dojatost a emoce v něm byly tak silné, že se zapomněl soustředit na chůzi, když opouštěl pódium a spadl přímo mezi diváky.

Fanoušky na předávání Oscarů pořádně vyděsil Rami Malek, který si převzal cenu pro nejlepšího herce a byl ze všeho tak dojatý, až nedokázal kontrolovat své kroky. Po svém děkovném proslovu spadl z pódia a museli ho ošetřit zdravotníci. Naštěstí byl jen potlučený, vážnější zranění neměl. Píše o tom portál Daily Express.

Ihned k herci, který seděl v první řadě, okamžitě přispěchali na pomoc zdravotníci a následně ho vzali do zákulisí. Herec byl trochu v šoku, ale nakoec v zákulisí slavil s šampusem v ruce. 

„To, že dnes slavíme Freddieho, je jenom důkazem toho, že příběhy, jako je ten jeho, potřebujeme. Sám jsem syn imigrantů z Egypta a část mého vlastního příběhu se píše nyní. Nemohl bych být vděčnější za to, jak mě podporujete. Je to něco, čeho si budu cenit do konce života,“ uvedl v děkovné řeči Malek, kterého na ceremonii doprovodila partnerka a kolegyně z filmu Lucy Boynton.

Rami Malek získal Oscara za ztvárnění zesnulého zpěváka kapely Queen Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody. Celkem film obdržel čtyři zlaté sošky - kromě hereckého výkonu Maleka akademie ocenila také zvuk, zvukové efekty a střih filmu.Malek ve svém projevu po převzetí Oscara působil dojatě. Nezapomněl také poděkovat královně Alžbětě II., tvůrcům filmu, kteří mu dali příležitost zazářit, a své přítelkyni Lucy Boyntonové. "Tenhle okamžik je něco, co si budu střežit do konce života," prohlásil herec velice roztřeseným hlasem.

Témata: Rami Malek Freddie Mercury filmové ceny Oscar