Obří otřes v královské rodině: Je s porodem Meghan všechno jinak?

Meghan Markle

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. února 2019 16:52

Meghan Markle byla v roce 2018 opravdu zaneprázdněná – jeden, že se v květnu oficiálně stala členkou Královské rodiny, když si vzala princ Harryho, ale dokonce krátce poté oznámila, že očekává své první dítě. Právě to ale může výrazně otřást linií čekatelů na britský trůn!

Celý svět netrpělivě očekává příchod prvního potomka vévody a vévodkyně ze Sussexu. Zprávu o těhotenství Kensingtonský palác zveřejnil 15. října a v tu dobu se uvádělo, že Meghan je ve 12. týdnu.

"Jejich královské výsosti vévoda a vévodkyně ze Sussexu s radostí oznamují, že vévodkyně ze Sussexu očekává na jaře 2019 dítě," oznámil tehdy palác. Přesné datum porodu tedy veřejnost nezná, Meghan se nicméně nechala slyšet, že by to mělo být na přelomu dubna a května.

Co by se stalo, kdyby měla Meghan dvojčata?

S ohledem na tato data a velikost Meghanina těhotenského bříška se už nějakou dobu spekuluje, zda na svět nepřivede hned dva potomky najednou. Jeno je jisté – pořadí následníků na trůn se zcela jistě změní. Komplikovanější to ale bude, pokud vévodkyně porodí dvojčátka.

První narozené dítě by bylo sedmé v následnické linii, zatímco druhé by mělo být na osmém místě. Tím by se „čekatelé na trůn“ posunuli v linii o něco níž - včetně knížete Andrewa a jeho dcer Eugenie a Beatrice.

Pokud by ovšem Meghan rodila císařským řezem, královský porodník by měl těžké rozhodnutí. Právě na něm by totiž spočívala volba, které dítě bude na sedmé pozici a které až na osmé. Ale vzhledem k tomu, že je jen velmi malá šance, že by se na trůn skutečně dostali, by se zdravotník jinak výrazněji do historie nezapsal.

Sázkové kanceláře v Británii zaznamenaly obří zájem o sázky na to, zda Meghan porodí dvojčata. I to by podle bookemakerů mohlo naznačovat, že je na cestě opravdu více než jedno královské dítě. Kensingtonský palác ale samozřejmě nic takového oficiálně nepotvrdil.

Narodila se někdy v britské královské rodině dvojčata?

Královská rodina se naposledy radovala z dvojčat v 15. století. Kdy se králi Jakubu I. a jeho manželce Johaně Beaufortové narodili dvojčata-chlapci. Na trůn se nakonec dostal mladší z chlapců, který je v historii znám jako Jakub II. Skotský. Jeho dvojče Alexander totiž zemřel ani ne rok po porodu.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr) Velká Británie