Jste odporní homofobové! Clarkson a spol. to schytali od známého zpěváka

Jeremy Clarkson 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. ledna 2019 13:04

Bývalí moderátoři populárního britského pořadu Top Gear vzbuzují kontroverze i v novém působišti. Jeremy Clarkson je v tom tentokrát celkem nevinně, na potíže zadělal spíš Richard Hammond.

Jeremy Clarkson a jeho kolegové mají opět problém. Britský zpěvák Will Young tvrdí, že jejich pořad The Grand Tour pro Amazon Prime, má homofobní obsah. Jako první se tedy pokusil kontaktovat přímo streamovací službu Amazonu, a to kvůli vtipům na adresu homosexuálů. Nyní chce celou kauzu posunout až k regulačnímu úřadu Ofcom.

Youngovi se nelíbila třeba poslední epizoda oblíbené show, kde trojice známých moderátorů projížděla napříč Kolumbií. Richard Hammond tam Clarksonův Jeep označil za vozidlo pro gaye, navíc se později v pořadu objevil s růžovou střechou.

„Není tohle auto velmi oblíbené v koumunitě gayů?“ ptal se Hammond. Následně Clarksona vyzval k tomu, aby upravil i svůj šatník a péči o sebe. Young se svojí stížností u Amazonu neuspěl, a tak si ulevil alespoň na Twitteru, kde informoval o tom, že bude kontaktovat Ofcom.

Gay men . I DON’T drive a Wrangler Jeep. I DON’T wear pink shirts . I DON’T wear arseless chaps. You can be honest and funny without this ridiculous ‘lad’ ooh being gay and let’s laugh about it mentality . It’s repulsive and how DARE you do it and put it out @PrimeVideo

— Will Young (@willyoung) 28. ledna 2019

„Už toho mám dost, jsem nasraný a otrávený,“ napsal Young. „Chci, aby se lidé z Amazon Prime a producenti The Grand Tour sešli mladými z LGBT komunity, kteří se chtějí zabít, protože jsou terčem posměchu a homofobních narážek,“ dodal.

„Nejezdím Jeepem. Nenosím růžové košile. Vtipní a upřímní můžete být i bez této směšné „je to gay, pojďme se mu smát“ mentality. Je to odporné, nechápu, jak si to můžete dovolit,“ vzkázal Young Clarksonovi a spol. „Je to zasraně patetické a homofobní,“ dodal. „Být gay je tak vtipné pro tenhle typ heterosexuálních mužů.“

Clarksona s tímto názorem konfrontoval jiný z uživatelů Twitteru, který trio vyzval k zastavení homofobních vtipů. „Jaké homofobní vtipy?“ odvětil Clarkson. Amazon Prime odmítá celou kauzu nadále jakkoliv komentovat.

What homophobic jokes?

— Jeremy Clarkson (@JeremyClarkson) 29. ledna 2019

Britský zpěvák Bill Young je vítězem historicky první řady soutěže Pop Idol (Superstar), v níž kraloval v roce 2002. Zhruba ve stejnou dobu vystoupil i se svým coming outem, aby se vyhnul případným spekulacím bulvárních médií.

Není to poprvé, co byli Clarkson, Hammond a May obviněni z homofobie. Ve tři roky staré epizodě Hammond řekl, že nejí zmrzlinu, protože je heterosexuál. Už o deset let dřív označil Clarkson automobil značky Daihatsu za „trochu gay“. Právě kvůli němu opustilo trio moderátorů v roce 2015 BBC, tehdy byla problémem rozmíška s producentem.

Témata: Jeremy Clarkson Richard Hammond Top Gear Amazon homosexualita