Meghan a Kate jde o život! Co se děje v královské rodině?

Meghan Markle a Kate Middleton 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

31. ledna 2019 12:16 | Aktualizováno: 31. ledna 2019 13:20

Přivdat se do královské rodiny není žádný med! Své o tom ví vévodkyně Kate i Meghan. Manželky britských princů Williama a Harryho totiž opakovaně čelí mnoha rasistickým a sexistickým útokům zejména na sociálních sítích!

I když spolu Meghan a Kate příliš nevychází, jedno mají společné! Obě dostávají velmi nepříjemné výhružné vzkazy! Kensingtonský palác už se pokouší některé jejich pisatele vypátrat. Tyto vzkazy jsou pravidelně blokovány, některé výhrůžky je prý ale třeba brát opravdu vážně!

„Můžete je vymazat, ohlásit a zablokovat lidi a určité možnosti má i policie. Je to něco, s čím se musíme vypořádat,“ prozradil britským médiím nejmenovaná zdroj z paláce.

Řadu problémů dokáží napáchat i zarytí fanoušci Meghan a Kate, kteří útočí nejen na sebe navzájem, ale i na rivalku jejich favorizované vévodkyně. Kate tak musí čelit útokům rýpavců, kteří ji označují za „nudnou“.

Meghanino nedávné vystoupení na předávání britských médiích cen pak vyvolalo tak hnusnou debatu, že pořadatelé zakázali diskuzi pod příspěvkem na instagramu. Lidé tam například psali, že jen předstírá těhotenství, aby na sebe upoutala pozornost. Toto téma se hojně diskutuje třeba i na twitteru!

Nechybí ale ani výhrůžky násilím. „Palác vždy sledoval komentáře, ale je to nesmírně časově náročné,“ přiznal zdroj. „Během loňského roku jsme se museli vypořádat se stovkami tisíc připomínek. Ve dvou nebo třech případech šlo o vážné násilné hrozby.“

Meghan ani Kate sice v tuto chvíli nemají své vlastní účty na sociálních sítích, takže jim nelze psát přímo, lidé si přesto najdou jiné kanály, jak jim poslat ošklivé vzkazy. Hrozby se tak objevují nejen na profilech Kensingtonského paláce, ale i na sociálních sítích a v diskuzích pod články.

Aby se mohl Kensingtonský palác lépe vypořádal s těmito vzkazy, obrátil se dokonce na společnost Instagram, která má celý tým vyčleněný na pomoc vysoce sledovaným účtům a celebritám, které se také musí vypořádat s nepříjemnými zprávami. 

Témata: Meghan Markle Kate Middleton královská rodina (gbr) sociální sítě