Rozchod Williama a Kate! V Buckinghamském paláci zavládla panika!

Princ William s celou rodinou 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

29. ledna 2019 12:12

Mají tři děti a na veřejnosti se tváří, že jsou nejšťastnější manželé na světě. V soukromí to ale mezi Williamem a Kate vypadá úplně jinak! Následníka trůnu a jeho ženu si vzala na paškál spisovatelka Katie Nichollová, která vydala knihu o britské královské rodině.

Vévoda a vévodkyně z Cambridge jsou manželé už osm let. Narodily se jim tři děti – princ George, princezna Charlotte a princ Louise. Jenže ne vždy to mezi nimi bylo tak klidné, jak se zdá!

Než došli k oltáři, prožili Kate a William problémy jako každý jiný neurozený pár. Kate se s Williamem se seznámila na Univerzitě v St Andrews, kde si jí princ poprvé všiml, když předváděla oblečení na módní přehlídce. Jejich zpočátku přátelský vztah postupem času přerostl ve vztah partnerský. Jenže pak přišel šok!

Dne 14. dubna 2007 oznámil britský deník The Sun jejich rozchod, což během dne potvrdila i BBC. Svůj rozchod oba oznámili ve švýcarském Zermattu. Oficiální královské kruhy sdělily, že nebudou komentovat princův osobní život. Avšak již v červnu 2007 se objevily spekulace o tom, že spolu opět randí. Když se pak v říjnu 2010 zasnoubili při návštěvě Keni, bylo jasné, že krize je definitivně zažehnána.

Britský deník Express cituje Nichollovou, která ve své knize "William a Harry" píše, že Kate dala Williamovi ultimátum, nelíbilo se jí totiž, že chodí na párty a flirtuje s jinými dívkami nejen v Londýně, ale i poblíž jeho vojenské výcvikové základny v Bovingtonu. „Chtěla, aby se jí buď plně zavázal, nebo aby se rozešli,“ píše se v knize.

Tahle strategie se ale Kate krutě vymstila! Princ totiž dal přednost druhé alternativě – a pár si tak dal přestávku! „Bylo těžké nedělat srovnání mezi Williamem a jeho otcem. Co když William také potkal správnou ženou, ale ve špatné době? Minulost všechny strašila a v paláci se začali doopravdy obávat, že se Kate stane další Camillou.“

Charles a Camilla spolu chodili už v 70. letech, jenže Charles pak musel nastoupit k námořnictvu. Když se Camilla zasnoubila s Andrewem Parkerem Bowlesem, byl prý úplně zničený! Nicméně jejich vzájemná náklonnost jen tak nezmizela, což později způsobilo problémy mezi Charlsem a princeznou Dianou. „Byli jsme v tomto manželství tři, a tak to bylo trochu přeplněné,“ přiznala nedávno v souvislosti s Dianou Camilla.

Nichollová dodává, že rodina byla po rozchodu Kate a Williama poněkud rozdělená. Kate prý měla spojence v princi Philipovi – dědečkovi Williama a manželovi královny Alžběty. „Zatímco Kate oplakávala konec svého vztahu doma s rodinou, William oslavoval svou" svobodu“ v Londýně v [nočním klubu] Mahiki. V tu dobu Kate dostala zprávu o podpoře od prince Philipa,“ dodala.

Témata: Princ William Kate Middleton královská rodina (gbr) Královna Alžběta II.