Velká rána! Blíží se konec Milana Lasici?

Lasica, Milan

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

23. ledna 2019 10:47

Zná své limity! Herec Milan Lasica (78) patří již celá desetiletí ke česko-slovenské kulturní smetánce. jeho jméno je známkou zaručené kvality všude, kde se objeví. Jenže nikdo nemládne! A tak uznávaný umělec zvažuje konec kariéry!

Lasica si s přibývajícími léty uvědomuje, že věku musí přizpůsobit i svůj pracovní diář a život. I proto zvažuje, že sekne s milovaným řemeslem. I dnes se objevuje v kinech, ale i na televizních obrazovkách a na jevišti – a tak není divu, že tohle tempo je pro něj stále náročnější.

Humorista, který začínal psaním autorských dialogů a scének pro sebe a svého partnera Júlia Satinského, pro slovenský deník Nový čas prozradil, že už si žádné velkolepé cíle neklade! Nedávno se nechal slyšet, že ještě jedno dvě představení udělá.

„Blíží se mi osmdesátka a myslím, že v takovém věku by byla otázka slušnosti, když už ne umřít, tak aspoň přestat hrát divadlo,“ cituje jeho slova deník.

V posledních letech se i něj objevily zdravotní problémy. Před dvěma roky mu chirurgové odstranili výrůstky na střevě a před čtyřmi lety mu lékaři pro problémy se srdcem voperovali trojitý bypass.

A i když odborníci Lasicu nakonec dokázali opět postavily na nohy, přibývající roky se nedají zastavit – a to si uvědomuje i herec. A jak je to tedy s oním koncem kariéry? „Nevím, jestli o tom mám uvažovat. Záleží, v jakém zdravotním stavu budu, když budu mít za rok osmdesát,“ přidal.

Vše prý záleží právě na jeho zdraví. „Neuvažoval bych o tom, kdybych byl řekněme v takovém stavu, v jakém jsem teď. Tak to bych ještě vydržel dál. Uvidíme,“ reagoval Lasica na otázku, zda uvažuje o konci své kariéry.

Témata: Milan Lasica Slovensko