Princ Philip pod palbou! Takhle neurvale se choval po nehodě, kterou zřejmě sám způsobil!

Princ Philip, vévoda z Edinburghu

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

21. ledna 2019 13:06

Autonehoda prince Philipa už čtvrtý den rezonuje britskými médii. Ta nyní zjistila, že ačkoliv je zřejmě viníkem on, posádce druhého vozu se vůbec neomluvil!

Manžel britské panovnice měl ve čtvrtek nehodu, když řídil vůz nedaleko venkovského sídla královské rodiny na východě Anglie. Podle Buckinghamského paláce princ neutrpěl žádné zranění.

Nehoda se stala krátce před 16:00 SEČ na silnici nedaleko obce Sandringham. Princův vůz se srazil s jiným autem a převrátil se na bok. Dvě ženy v druhém voze značky Kia podle policie utrpěly lehčí zranění, devítiměsíční chlapec vyvázl nezraněn. 

Matka dvou dětí Emma Fairweatherová si při nehodě zlomila zápěstí, podle listu Sunday Mirror se jí ale princ za nehodu vůbec neomluvil. "Jsem šťastná, že jsem naživu, ale ani neřekl promiňte. Bylo to traumatizující a bolestné. Čekala bych od královské rodiny více," uvedla.

Lítost po nehodě vyjádřil pouze Buckinghamský palác, a to ještě k tomu s třídenním zpožděním. Přitom právě princ Philip je podle všeho za nehodu zodpovědný. Tvrdí, že jej oslnilo slunce, a proto vjel z vedlejší silnice na hlavní přímo do cesty jedoucímu autu.

Podle zraněné matky ale bylo zataženo a je nepravděpodobné, že by ho oslnilo slunce. Dodala, že by pro ni znamenalo hodně, kdyby se jí princ omluvil, ale takto nemá ani tušení, zda nehody lituje.

Témata: Princ Philip královská rodina (gbr) Velká Británie