Vévodkyně Kate po čtvrté těhotná? Británie je na nohou!

William a Kate ukázali světu novorozeného syna (23.4.2018)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. ledna 2019 8:00

Jednou z oblíbených kratochvíl Britů jsou spekulace nad tím, kdy která ze členek královské rodiny otěhotní. V prosinci dosáhly fámy takové intenzity, že je musel dokonce krotit sám Kensingtonský palác. Neuběhl ani měsíc a podezření je zpět!

Americká média v prosinci uvedla, že vévodkyně Kate čeká čtvrtého potomka. Měla otěhotnět osm měsíců po narození prince Louise. To ale nakonec popřel i Kensingtonský palác.

Ten uvedl, že pokud by Kate byla těhotná, vydal by oficiální prohlášení. Tím na chvíli utlumil spekulace, ty jsou ale nyní zpět v plné síle.

Nyní za ně ale nemohou novináři, nýbrž sázkaři. Ti vypsali kurz na čtvrtého potomka vévodkyně Kate. Kurzy na to, že letos porodí, se pohybují mezi 3:1 a 2:1.

Není proto divu, že se mnoho Britů domnívá, že se královský palác letos dočká ne jednoho, ale hned dvou potomků. Jak se ale zatím zdá, Meghan a Harry budou letos jediní rodiče s čerstvým přírůstkem do rodiny.

O Kate je totiž známo, že těhotenství špatně snáší. Zatím se ale nevyskytly žádné komplikace ani zrušení společenské akce, jako tomu bylo v případě předchozích těhotenství.

Zatím poslední, třetí potomek Williama a Kate, se narodil v dubnu loňského roku porodnici v londýnské části Paddington. Po příchodu na svět vážil 3,8 kilogramu. Po dědečkovi Charlesovi, otci Williamovi a po svém bratrovi a sestře se stal pátým v pořadí nástupnictví na britský trůn.

Jmenuje se Louis Arthur Charles. Oficiálně bude oslovován jako Jeho královská výsost princ Louis z Cambridge. 

Témata: Kate Middleton královská rodina (gbr)