Nicolas Cage slaví 55. narozeniny! Co jste o něm nevěděli?

Nicolas Cage

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. ledna 2019 10:18

Americký herec Nicolas Cage, který se narodil 7. ledna 1964 v kalifornském Long Beach, má za sebou desítky především akčních filmových rolí. Dvakrát byl nominován na Oscara, kterého získal za ztvárnění alkoholika ve filmu Opustit Las Vegas (1995). Druhou nominaci mu vynesla role spisovatele Charlieho Kaufmana a jeho fiktivního dvojčete Donalda ve filmu Adaptace (2002).

Nicholas Kim Coppola se narodil v kalifornském Long Beach jako syn profesora komparatistiky Augusta Coppoly a tanečnice Joy Vogelsangové, ale nechtěl spoléhat na slavné jméno. Inspirací pro nové jméno se mu stal oblíbený "superhrdina" Luke Cage.

Jeho strýcem je známý režisér Francis Ford Coppola. Od mládí obdivoval Jamese Deana, v patnácti letech se nadchl pro herectví a začal navštěvovat Beverly Hills High. Odtamtud ho v sedmnácti vyhodili pro kázeňské přestupky, a tak pokračoval na konzervatoři v San Francisku, aby nakonec získal diplom z divadelní vědy na univerzitě v Los Angeles.

Před kamerou se poprvé objevil v roce 1982 ve snímku Zlaté časy na Ridgemont High. Ke slavným snímkům, ve kterých tento originální herec hrál, patří Zběsilost v srdci (1990), který byl oceněn Zlatou palmu v Cannes, nebo akční thrillery Skála (1996), Con Air (1997) či Obchodník se smrtí (2005).

Cage je potřetí ženatý, jeho první manželkou byla herečka Patricie Arquetteová, potom dcera Elvise Presleyho Lisa Marie a nyní je ve svazku manželském s Alicí Kimovou, která mu porodila jeho druhého syna, jemuž dal nadšený fanoušek komiksů Cage jméno Kal-el (rodné jméno Supermana). Pár však v roce 2016 oznámil odloučení. Matkou jeho prvního syna je herečka Christina Fultonová.

Témata: Nicolas Cage