Přehled: Rodina Michaela Schumachera zarytě mlčí. Tyhle informace ale unikly na veřejnost!

Michael Schumacher

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

31. prosince 2018 21:43

Uplynulo pět let od tragické nehody Michaela Schumnchera. Někdejší pilot Formule 1 utrpěl 29. prosince 2013 při lyžování vážné zranění, po kterém skončil upoutaný na lůžko. Informace o jeho aktuálním zdravotním stavu se na veřejnost dostávají jen minimálně. Podívejte se spolu s námi na to, co se svět o stavu legendárního jezdce letos dozvěděl.

Schumacher před pěti lety během sjezdu na neupraveném svahu narazil při pádu hlavou do skály. Byl urychleně transportován do nemocnice v Moutiers a poté do nemocnice v Grenoblu, která zveřejnila, že se nachází v kritickém stavu v kómatu. Dne 30. prosince 2013 prodělal druhou operaci hlavy a jeho stav se stabilizoval, ale nadále byl kritický. Asi o měsíc později lékaři začali s postupným probouzením z kómatu.

Od doby, kdy byl Schumacher propuštěn z nemocnice, tráví svůj čas v okruhu rodiny a pečovatelů ve velkém sídle ve Švýcarsku. Jeho manželka Corinna ale bedlivě střeží soukromí rodiny a tak na veřejnost pronikají jen velmi kusé zprávy.

Schumacherova rodina a blízcí spolupracovníci po celou dobu drží informace o jeho zdravotním stavu do značné míry v tajnosti. Na veřejnost se například dostala informace, že účty za Schumacherovu lékařskou péči se šplhají do astronomických výšin. Potřebuje nadstandardní lékařskou a rehabilitační péči, která podle odhadů vyjde na 50 tisíc liber (1,43 milionu Kč) týdně. Pravdou ale je, že tato částka se podle různých médiích liší. Podle jiných zdrojů rodina týdně platí až 3,5 milionu korun. Uvádí se také, že se o něj stará asi patnácti až dvacetičlenný tým zdravotních sester a lékařů.

Jednu z mála novinek fanouškům prozradil arcibiskup Georg Gänswein, který navštívil legendárního jezdce v roce 2016. Tvrdí, že vzhled pilota se po nehodě moc nezměnil. „Seděl jsem naproti němu, vzal jsem do dlaní obě jeho ruce a podíval se na něj. Jeho tvář je, jak všichni víme, typickou tváří Michaela Schumachera. Nyní je ale trochu plnější," citoval arcibiskupa německý deník Bild.

Jeden ze Schumacherových příbuzných pak letos v létě médiím řekl, že jezdec sám není schopen pohybu, přesto prý ale nějakým způsobem s okolím komunikuje. „Když Michaela vezmete na invalidní vozík a posadíte ho před krásné panorama hor s výhledem na jezero, někdy pláče," uvedl zdroj s tím, že bývalý jezdec projevuje v určitých situacích emoce.

V listopadu 2018 se na veřejnost dostal dopis, který napsala Schumacherova manželka Corinna. Ten byl určený německému hudebníkovi Saschovi Herchenbachovi, který o jezdci F1 složil píseň. V něm Corinna uvedla, že její manžel „je bojovník a nikdy se nevzdává“. Není ale úplně jasné, kdy dopis napsala, změněná píseň totiž vznikla už rok po Schumacherově nehodě.

Zdá se ale, že teď je na tom Schumacher lépe. Deník Daily Mail před Vánocemi zveřejnil informaci, podle které se Schumacherův zdravotní stav zlepšil natolik, že už není připojen na dýchací trubici. A dokonce už ani není upoután na lůžko. Přesto prý ale neustále potřebuje zdravotní péči.

Témata: Michael Schumacher