Phil Collins míří do Prahy! Znovuzrozená hvězda osmdesátek opět našla vášeň v hudbě

Phil Collins se po letech vrací na hudební scénu

Autor: Jan Novák, stars24.cz

26. listopadu 2018 16:09

Phil Collins je legendou a jeho skladby se promítly do milionů životů lidí po celém světě. Uznávají ho celé nové generace umělců, kteří se inspirovali jeho neuvěřitelnou kariérou. Phil Collins prodal rekordních 100 milionů alb a obsadil bezpočet prvních příček napříč nejrůznějšími hudebními žebříčky.

Phil se vrátil se sérií vyprodaných evropských koncertů následovanou rozsáhlým turné v Jižní a Severní Americe."Myslel jsem si, že budu v klidu odpočívat," říká Phil o svém návratu, "ale díky fanouškům, mé rodině a podpoře některých mimořádných umělců jsem znovu objevil svou vášeň pro hudbu a koncertování. Nastal čas si to všechno zopakovat a jsem opravdu nadšený. Přijde mi to jako správná věc.“

Jeden z nejúspěšnějších hudebníků své generace dosáhl 40 prvních míst v singlové UK Top 40, což se v osmdesátých letech nepovedlo žádnému jinému umělci. Phil Collins začínal jako bubeník a poté působil jako frontman Genesis, sólově debutoval v roce 1981 albem Face Value obsahujícím velký hit 'In The Air Tonight.'Následovala neobyčejná kariéra velice plodného hitmakera. První příčky britských žebříčků obsadily jeho skladby Easy Lover, You Can't Hurry Love a Against All Odds (Take A Look At Me Now), v amerických hitparádách pak získal 7 prvních míst se svými globálními hity One More Night, Separate Lives, Two Hearts, Another Day In Paradise, I Wish It Would Rain Down, Both Sides Of The Story a Dance Into The Light.

Na koncert v Praze se můžete těšit 25. června 2019.

Témata: Phil Collins Koncert Praha O2 Arena