Vzpoura proti Královně! Vévodkyně Kate porušila staleté tradice!

Kate měla mít vlasy nahoře, neměla 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. listopadu 2018 14:12 | Aktualizováno: 23. listopadu 2018 14:51

Svatba Kate a Williama se uskutečnila sice už před sedmi lety, přesto se ale na veřejnost dostaly nové informace ze zákulisí této velké události. Ukázalo se, že se nevěsta ve svatební den vzepřela samotné královně Alžbětě!

Kate, vévodkyně z Cambridge, podle zákulisích informací ignorovala žádost královské rodiny týkající se jejího svatebního dne, čímž porušila staletí trvající královskou tradici. 

Kate byla požádána, aby ve svatební den měla vlasy vyčesané nahoru, protože dle tradic je tak královské nevěsty nosily. Nicméně nevěsta ignorovala žádost a rozhodla se, že bude mít vlasy rozpuštěné. Módní detail tak údajně vedl k napětí mezi rodinou a Kate.

Novinářka Ashley Pearson v dokumentu "Williama a Kate: Cesta" popisuje, co se vlastně stalo. „Královské prameny mi řekly, že členové královské rodiny velmi důrazně Kate sdělili, že by byli raději, kdyby měla vlasy kvůli této mimořádné události vyčesané.“ vysvětluje.

„Kate však velice toužila mít na vlasech velké vlny, což je její nejoblíbenější způsob, jak se česat. A vlastně i Williamův oblíbený způsob,“ podotkla novinářka.

Vše nakonec skončilo kompromisem a Kate měla vlasy napůl stažené a napůl volné.

Každopádně to ale nebyla jediná tradice, která byla na svatbě v roce 2011 porušena. Kate byla také prvním "nešlechticem", který se za 350 let přivdal či přiženil do královské rodiny.

Podle tradice museli Kate a William požádat královnu o svolení, aby se mohli vzít. To stejné ostatně museli nedávno absolvovat také Harry a Meghan. Jakmile Kate a William oznámili svůj závazek, královna prozradila, že je z Kate nadšená.

Témata: Kate Middleton Princ William Královna Alžběta II. Královská svatba královská rodina (gbr)