Životy princů Williama a Harryho se stále více rozcházejí: Učinili vážně rozhodnutí!

Princ Harry

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. listopadu 2018 16:02

Kensingtonský palác, ve kterém princové William a Harry vyrůstali spolu se svou matkou Dianou a otcem Charlesem, prošel v posledních letech rozsáhlou rekonstrukci a přestavbu. A jak se měnilo jedno ze sídel královské rodiny, měnily se i vztahy mezi oběma bratry!

Kensingtonský palác je dnes domovem dvou rodin, které jsou na sobě nezávislé a které čeká rozdílná cesta životem. I proto se William a Harry rozhodli, že si palác rozdělí na dvě samostatné části.

A i když půjde spíše o formální rozdělení, odpovídá tomu, jak se teď životy synů princezny Diany vyvíjejí. Až doteď na sebe bratři spoléhali a podporovali se. Není náhoda, že si také vzájemně svědčili na svatbách!

William a Harry prostě až dosud prožívali víceméně podobný život. Jenže teď stojí na křižovatce, kde oba musí jít svou vlastní cestou. V budoucnu se jejich životy totiž budou radikálně lišit!

Princ William se po smrti královny Alžběty II. stane princem z Walesu a jako následník trůnu se bude připravovat na roli krále, kterou bude vykonávat po svém otci Charlesovi.  Znamená to, že ho čeká mnohem více povinností a reprezentačních úkolů ve srovnání s princem Harrym.

Ten se zřejmě uchýlí spíše k charitativním činnostem. A protože si Harry už také čeká prvního potomka, potřebuje mít jeho rodina nejen klid, ale i vlastní funkční jednotku v rámci Kensingtonského paláce.  „Bratři na sobe dost spoléhali a starali se jeden o druhého od chvíle, kdy jim zemřela matka. Ale nyní už mají oba své rodiny, již na sobě nejsou tak závislí jako předtím. Proměnili se v odlišné osobnosti s různými cíli života. Rozdělení jejich domácností je nezbytný krok,“ vysvětluje královský zpravodaj pro deník Sunday Times.

A i když budou žít v jednom paláci bok po boku, management Kensingtonského paláce nebude schopen fungovat jako jediná jednotka pro obě rodiny. Bude se muset formálně rozdělit na dva týmy a dva samostatně fungující dvory. „Když máte jeden soukromý úřad snažící se řídit obě rodiny, dost věcí se zkomplikuje. Společné vystupování Williama a Harryho bylo přirozeně nahrazeno životem dvou párů a jejich rodin,“ dodal zdroj pro Sunday Times.

Témata: Princ Harry Princ William královská rodina (gbr) Velká Británie