Srdceryvná zpověď Paľa Habery! Byl to nevyhnutelný krok...

Pavol Habera

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. října 2018 16:44

Slovenský zpěvák Pavol Habera dodnes těžce nese rozdělení Československa. Tvrdí, že se narodil jako Čechoslovák a s odtržením Slovenska ztratil kus své země.

"Neznám ve světě jiné dva národy, které mají k sobě stejně blízko, jako ty naše. Narodil jsem se jako Čechoslovák a být jím byla pro mě naprosto přirozená věc a ani mě nenapadlo, že je možné nás rozdělit," napsal na sociální síti.

"Stalo se a moje malá země byla ze dne na den ještě menší a já měl najednou pocit smutku, že ztrácím něco, co mám tak rád. Chvíli mi trvalo, než jsem pochopil, že to byl nevyhnutelný krok a začal jsem si uvědomovat úplně jiné věci," dodal.

Pole svých slov už nyní ví, že naše země nejsou o čáře mezi námi, ale hlavně o lidech, kteří v těchto zemích žijí. "Ukažte mi jiné dva rozdílné národy, které se spojí a potom rozdělí a neumírají při tom lidé!!!" svěřil se.

"Nenávist" je podle něj velmi snadno zapálitelná zápalka. "Lidé v našich zemích tuto možnou tragédii nedopustili. Zdůrazňujeme - Lidé V TĚCHTO DVOU zemích - v Česku a Slovensku !!!" dodal.

Toto je věc, na kterou podle zpěváka musíme být hrdí. "Vím, že jiné národy si nás za to váží. A mimochodem - naši čeští bratři a sestry jsou nám po rozdělení ještě více bližší než když jsme byli spolu. Věřím, že to platí i opačně. (Samozřejmě kromě těch pár minut, co hrajeme proti sobě hokej nebo fotbal) Gratuluji nám ke společnému životu předtím ale i potom!  Zdravím všechny své české přátele a jdu dát pusu své české žene," dodal závěrem.

Témata: Pavol Habera Československo