Rána pro fotbalový svět! Ve zříceném vrtulníku zemřel majitel Leicesteru Srivadtanaprapcha!

Vičaj Srivadtanaprapcha

Autor: ČTK

28. října 2018 11:31

Majitel fotbalového Leicesteru pravděpodobně byl na palubě vrtulníku, když se zřítil v sobotu večer u stadionu.

BBC to řekl zdroj blízký rodině thajského miliardáře Vičaje Srivadtanaprapchy. Klub Premier League ani policie oficiální informace nezveřejnily.

Vrtulník thajského vlastníka, jenž Leicester koupil před osmi lety a předloni s ním slavil senzační titul anglického mistra, krátce po startu přímo ze středového kruhu hřiště spadl na nedaleké parkoviště a pohltily ho plameny. Co bylo příčinou nehody, odborníci vyšetřují.

Podle reportéra Sky Sports News šedesátiletý Srivadtanaprapcha odlétal po každém zápase zpátky do Londýna. V sobotu večer Leicester hostil West Ham United, přičemž stroj, vyvedený v klubových barvách modré a bílé, se zřítil ani ne hodinu po utkání.

Šedesátiletý Srivadtanaprapcha koupil Leicester před osmi lety a po sezoně 2015/16 s ním slavil senzační titul šampiona Premier League. Stroj skončil v plamenech krátce po startu zhruba hodinu po zápase s West Hamem (1:1).

Podle svědků se vrtulník vymkl kontrole a spadl na parkoviště vzdálené jen pár stovek metrů. Podle reportéra Sky Sports News vzlétal přímo z hřiště po každém utkání a Srivadtanaprapcha se většinou ze stadionu vracel do Londýna.

Témata: Vičaj Srivadtanaprapcha Leicester City Velká Británie