V Británii to vře kvůli Kate a Meghan! Řevnivost, nenávist, ošklivé útoky!

Královská svatba: Princ Harry a Meghan Markle 9

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. října 2018 13:54

V Británii to pořádně vře! Fanoušci vévodkyně z Cambridge a vévodkyně ze Sussexe se rozdělili na dva nesmiřitelné tábory. V zuřivých online hádkách na sebe brutálně útočí, varuje Victoria Arbiterová, autorka píšící o královské rodině.

Arbiterová, která komentuje dění kolem královské rodiny v britských i amerických médiích, varuje, že vznikly dva nepřátelské tábory projevující se především na sociálních sítích. Pokud někde vystoupí manželka prince Williama Kate, všichni fanoušci Meghan ji podle expertky začnou očerňovat.

„Když se například Kate minulý týden vrátila do práce, fanoušci Meghan ji kritizovali, že se vrátila jen na hodinu a půl, což není dost času. A poukazovali na to, že Meghan pracuje víc,“ vysvětluje pro britský server Express.

„Jsou prostě rádi, když mohou tyto dvě ženy navzájem stavět proti sobě, což je škoda, protože si myslím, že obě mohou tolik nabídnout,“ posteskla si znalkyně královské rodiny.

Arbiterová také poukázala na ironii v chování fanoušků - obě členky královské strany totiž podporují charitativní organizace zaměřených proti šikanování. „William, Harry, Kate a obzvláště Meghan - ti všichni bojují za duševní zdraví a podporují kampaně proti šikaně,“ zdůrazňuje komentátorka.

„Nevědí přitom, jak o nich jejich fanoušci mluví na sociálních médiích,“ vysvětluje s tím, že největší problémy se projevují na twitteru. Arbiterová také tvrdí, že někteří fanoušci vévodkyně ze Sussexové považují její kritiku za přímý útok.

Tak to prý ale není. „Královská rodina, vzhledem k tomu, že je zčásti financována daňovými poplatníky, musí vždy očekávat konstruktivní kritiku. Spousta lidí, kteří obdivují Meghan, prostě nechápe, jak tento typ hodnocení funguje a považují to za útok,“ vysvětluje, proč jsou Meghanini podporovatelé tak naštvaní.

„Najednou se objevila spousta Američanů, kteří mají zájem o královskou rodinu, a to je fantastické. Je to skvělé, že je o monarchii zájem i mimo Spojené království. Ale americká společnost nemá nikoho, jako je jako královská rodina, takže ji může připodobnit jen k některým osobnostem nebo politikům,“ vysvětluje s tím, že jejich postavení je ale naprosto odlišné.

A co vlastně fanoušci obdivují na Kate nejvíce? „Zdá se, že Kate uctívají jako hrdinku a že ji zbožňují. Milují její šaty a vlasy. To, že je matka, prostě mají rádi, jak Kate a William vypadají a že jsou tak šíleně zamilovaní,“ popisuje. „Myslím, že je to podobné uctívání hrdinky jako v případě Diany.“

Navzdory tomu, jaká řevnivost a nenávist panuje mezi fanoušky, Kate a Meghan mezi sebou mají dobré vztahy. „William a Harry jsou nejlepší kamarádi, navzájem se milují a stojí při sobě stůj co stůj. Myslím, že William a Kate učiní vše, co je v jejich silách, aby se Meghan cítila v rodině dobře,“ dodala komentátorka.

Témata: Meghan Markle Kate Middleton Princ Harry Princ William královská rodina (gbr)