Tak tohle je moc! Meghan zavřela dveře a Británie je na nohou!

Meghan Markle 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. září 2018 13:53 | Aktualizováno: 27. září 2018 16:10

Miliony žen po celém světě to dělají denně. Když to ale udělala manželka britského prince Harryho Meghan, je z toho poprask. Čím nejnovější členka britské královské rodiny pobouřila Brity?

Meghan právě dorazila na Královskou akademii umění, aby se zúčastnila její první sólové akce od chvíle, kdy se stala členkou královské rodiny. Když se otevřely dveře vystoupila z auta – a pak za sebou dveře zavřela.

Ano, právě toto nevinné zabouchnutí dveří vyvolalo ostrou debatu, zda neporušila protokol. A zatímco někteří říkají, že Meghan i po svatbě prokazuje, jak je pokorná a že se drží při zemi, další však mají za to, že se nechová tak, jak se sluší a patří!

Odborník na etiketu William Hanson poukázal na to, že Meghan ve skutečnosti protokol neporušila. „Obvykle, pokud jste členem královské rodiny nebo nějaký hodnostář, máte zaměstnance, který vám otevře a zavře dveře od auta," vysvětluje pro Radio 1 Newsbeat.

Je to prý ale spíše z bezpečnostních důvodů, než že by to přikazovala etiketa. V tomto případě se zdá, že osoba, která otevřela dveře, následně ustoupila z cesty, aby dovolila vévodkyni vystoupit.. Meghan pak pozdravila svého hostitele a zavřela za sebou dveře.

„Princezna, která má stále čas, aby zavřela dveře vozu. Dobře, Meghan," komentovala Meghanino gesto královská korespondentka deníku The Sun Emily Andrewsová. Ostrou debatu vyvolalo Meghanino chování i na twitteru. I tam se ale většina lidí shoduje, že se nic tak strašného nestalo.

Navíc zabouchnutí dveří od auta není to jediné, čím se Meghan v poslední době údajně „provinila“. Začátkem tohoto měsíce jeden americký novinář dokonce prohlašoval, že viděl vévodkyni v londýnské ulici, jak uklízí po svém psovi. BBC ale dodává, že nikdo nepotvrdil, že šlo skutečně o Meghan.

Témata: Meghan Markle královská rodina (gbr)