Slavná Anastacia slaví padesátiny! Proč má přezdívku Stage?

Anastacia Lyn Newton, americká popová zpěvačka, textařka. Fanouškům se vryla do paměti svým zvučným chraplavým hlasem.

Autor: ČTK

16. září 2018 9:51

Hluboký zastřený hlas americké zpěvačky Anastacii, kterým křičí i šeptá své písničky, připomíná černošskou barovou zpěvačku. K drobné a křehké Američance, v pondělí 17. září padesátileté, jakoby ani nepatřil. Pod svými songy bývá podepsána i jako textařka. Dosud vydala celkem sedm studiových alb, kterých se prodalo přes 30 milionů kopií.

Chicagská rodačka, celým jménem Anastacia Lyn Newkirková, vyrostla v hudební rodině, její otec zpíval v nočních klubech a matka byla muzikálovou herečkou. Babička jí dala přezdívku Stage, česky pódium, protože ji odjakživa bavilo vystupovat před lidmi.

V New Yorku později dělala servírku, tancovala v nočních klubech, ve videoklipech a zpívala na svatbách, než ji objevili producenti MTV. Do celosvětového povědomí ji uvedla hned debutová deska Not That Kind vydaná v roce 1999.

Její nejnovější loňské album Evolution navazuje na úspěšnou předešlou koncertní sérii Ultimate Collection. Během turné k nové desce Anastacia, která sama již dvakrát bojovala s rakovinou, ohlásila spolupráci s nadací Cancer Research UK, jež podporuje prevenci a výzkum tohoto zhoubného onemocnění.

Témata: Anastacia