Odešla legenda a dobrý chlap! Schwarzenegger, Stallone, Hopkins a další truchlí nad smrtí Burta Reynoldse!

Sylvester Stallone 4

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. září 2018 9:15

Filmový svět truchlí! Ve věku 82 let včera zemřel legendární herec Burt Reynolds. Držitel Zlatého glóbu a ceny Emmy proslul rolemi v desítkách dobrodružných filmů a komedií. Řada herců na něj vzpomíná jako na svůj idol a ikonu!

Podle amerických médií Reynolds zemřel ve floridské nemocnici po infarktu. Již v minulosti měl problémy ze srdcem a lékaři mu v roce 2010 voperovali bypass. Mezi Reynoldsovy nejznámější snímky patří Polda a bandita natočený ve třech pokračováních, western 100 pušek a film Bijásek.

„Ukázal cestu, jak se ze sportovce stát nejlépe placeným hercem, a vždy mě inspiroval," napsal na twitteru někdejší kulturista a představitel akčních hrdinů Arnold Schwarzenegger. Reynolds byl úspěšným hráčem amerického fotbalu a hrál za klub Baltimore Colts, ale profesionální kariéru musel ukončit kvůli zranění při autohavárii.

„Smutný den, můj přítel Burt Reynolds zemřel. Vzpomínám si na něj už z roku 1979, vždycky mi připomínal, že jsem ho měl obsadit jako plukovníka Trautmana ve filmu Rambo: První krev. Řekl jsem, že to je nemožné, protože je příliš drahý, příliš slavný a pravděpodobně tvrdší než Rambo! Zasmál se, měl skvělý smysl pro humor a vždy jsem si užíval jeho společnost... RIP brácho,“ zavzpomínala další akční legenda – herec Sylvester Stallone.

„Odpočívej v pokoji. Byl jsi ikona a jeden z mých hrdinů,“ vzkázal na sociálních sítích herec Danny Trejo.

Na společnou práci zavzpomínal i člen slavný herecké rodiny Billy Baldwin. „Velmi, velmi zábavný chlap. V sedmdesátých letech jste nemohli dostat nic lepšího než Burta Reynoldse. Totální hollywoodská legenda,“ napsal na twitteru.

He did it first. And best. And naked. #BurtReynolds pic.twitter.com/3HN5XsPXM6

— Ryan Reynolds (@VancityReynolds) 7. září 2018

„Odpočívej v pokoji, legendo a kamaráde,“ reagoval na smrt Reynoldse herec Mark Wahlberg.

„Nakonec jsem si s jedním z mých hrdinů zahrál v 2006. Smáli jsme se celý den. Tohoto báječného muže definoval ironický humor a laskavé srdce. Budeš nám tu hodně chybět,“ uvedl herec James Woods.

R.I.P. Burt Reynolds...

— Jean Reno (@JeanReno48) 6. září 2018

„Budeš nám chybět,“ přidal se herec Anthony Hopkins. „R.I.P. Burt Reynolds...“ přidal se francouzský herec Jean Reno. „Svět dnes ztratil legendu. Jsem tak vděčná za momenty, které jsme společně strávili natáčením filmu Mistři hazardu. Posílám lásku,“ vzkázala herečka Jessica Simpson.

Témata: Burt Reynolds Ryan Reynolds Arnold Schwarzenegger Sylvester Stallone Anthony Hopkins Jean Reno Mark Wahlberg