Zemřel slavný herec Burt Reynolds! Hollywoodská star podlehla srdeční zástavě!

Burt Reynolds

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. září 2018 22:41

Zemřel americký herec Burt Reynolds. bylo mu 82 let. O jeho smrti informoval server CNN s odkazem na hercova agenta Todda Eisnera.

Eisner oznámil, že Reynolds zemřel ve čtvrtek, jako příčinu smrti označil srdeční zástavu. 

Reynolds se narodil 11. února 1936 ve Waycrossu Georgii. Předkové z matčiny strany pocházejí z Itálie a z indiánského kmene. Ve čtrnácti začal studovat díky fotbalovému stipendiu na Florida State University. Byl úspěšným hráčem amerického fotbalu a hrál za klub Baltimore Colts, ale profesionální kariéru musel ukončit kvůli zranění při autohavárii.

Než mu bylo dvacet let, odešel Burt Reynolds do New Yorku, kde se přiučoval herectví a zároveň si přivydělával jako mytím nádobí, jako vyhazovač a kaskadér pro televizi. V roce 1956 přišel jeho filmový debut, představil se po boku Charltona Hestona v broadwayské inscenaci Pan Roberts. Své kaskadérské umění začal více uplatňovat i ve filmu. Zpočátku byl obsazován do rolí indiánských míšenců a banditů.

Na počátku 70. let se Reynolds, pro něhož byl typický pěstěný knírek, objevoval nejprve v seriálech, výrazněji pak na sebe upozornil v thrilleru Vysvobození, sportovním dramatu Nejtěžší yard, akční krimikomedii Polda a bandita či v romantické komedii Začít znovu.

Burt Reynolds byl několikrát nominován na Oscara a Zlatý Globus. Za svou roli v Hříšných nocích získal Zlatý Globus a ocenění za nejlepší výkon ve vedlejší roli. Je autorem autobiografické knihy My Life, která díky svému humanitnímu pojetí dostala prestižní cenu Children at Heart Award, finanční výtěžek Burt Reynolds věnoval na pomoc dětem v Černobylu.

Témata: Burt Reynolds úmrtí