Kramár otevřeně: Lidé jsou hloupí! Nutili mě do těchto věcí!

Maroš Kramár dostal svou vlastní hvězdu

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. září 2018 8:56

Slovenský herec a moderátor Maroš Kramár je známý jeden u našich východních sousedů, ale i u nás. Moderuje například pořad České televize Zázraky přírody. Jak ale sám Kramár přiznává, už jej lanařili i do politiky. Takové angažmá on ale odmítá.

Herec přiznává, že by byl raději, kdyby ho politika nelákala a nezajímala. „Kdybychom si žili hezky, měli možnost si vydělávat, bylo nám dobře a vše by jen tak okolo nás plynulo. Tak to ale není. U nás je politická situace opravdu pokřivená,“ vysvětloval v rozhovoru pro Český rozhlas Plus slovenský herec a moderátor Maroš Kramár.

Moderátorku zajímalo například i to, jak si vysvětluje, že i když se politici nechovají „normálně“, lidé je volí. „Obklopuje nás hrozně moc hloupých lidí. Já bych je nechtěl házet všechny… Ale hrozně lidí neumí číst mezi řádky nebo se nedívá na ty činy," varuje Kramár.

„Spíš poslouchají jen ten populismus, takové to slibování nebo ty karafiátky na MDŽ, záchranné balíčky nebo co. Já si chci rozhodovat sám o sobě, nechci čekat na balíček, já si chci vydělat peníze, abych mohl uživit rodinu a svobodně si rozhodnout, co chci dělat. Ne, aby mně to government nebo papaláši nařídili," má jasno umělec. 

Herec se připojil k výzvě „Hnevám sa" a veřejně vyzval vládu, aby odstoupila a aby byly na Slovensku vyhlášeny nové volby. Například situaci na Slovensku v roce 1998 podle něj nastavily amnestie Vladimíra Mečiara, který za tyto a své další sporné kroky ve státnické funkci nebyl potrestaný. „Stále to pokračuje a další politikové po jeho skutcích nabrali vlastní odvahu a dělají si, co chtějí,“ myslí si Kramár.

I on sám měl prý nabídky, aby se do politiky zapojil. Dokonce mu podle jeho slov byly nabízeny i konkrétní vládní posty a funkce „Politické strany mně nabízely, a dokonce mě nutily, abych šel do politiky. Ale politikem nejsem, baví mě divadlo a hraní. Mají to dělat lidé, kteří politice rozumějí,“ dodal herec.

Témata: Maroš Kramár