Danny Boyle chystá obří projekt. Na prkna postaví ty největší hvězdy!

Ed Sheeran

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

4. září 2018 18:25

Teď, když režisér Danny Boyle opustil režisérské křeslo nového Jamese Bonda, může se plně soustředit na postprodukci svého prvního muzikálu. Zatím bezejmenný film bude obsahovat hvězdy ze seriálu EastEnders, show Saturday Night Live nebo z filmu Mamma Mia. Na plátně se objeví i slavný zpěvák Ed Sheeran.

Letos v březnu režisér Danny Boyle ohlásil, že pracuje na nové muzikální komedii, která by se měla odehrávat v šedesátých nebo sedmdesátých letech. Hlavní postavou budou muzikant, jenž se jednoho dne vzbudí s tím, že jako jediný si pamatuje na písně od Beatles. Rozhodne se hrát tyto písně, aby se stal světovou superhvězdou.

Scénář napsal Richard Curtis, v minulosti známý za filmy jako Láska nebeská nebo Notting Hill.V hlavní roli se objeví Himesh Patel, po jeho boku dále herci jako Lily James, Kate McKinnon nebo Joel Fry.

Největším příslibem je účast muzikanta Eda Sheerana, který bude hrát ve filmu nejen sama sebe, ale vytvoří k němu hudební doprovod včetně přezpívaných písní Beatles. Bude se jednat o první zpěvákovu zkušenost na velkém plátně, v minulosti se objevil v seriálu Hra o trůny.

„Myslím, že díky tomuto filmu jsem se naučil jak hrát. Ve Hře o trůny jsem se na jeden den stavil na natáčení a vznikla z toho miniaturní role. Tohle bylo na celý den, plných 12 hodin,“ řekl Sheeran o své první filmové zkušenosti.

„Natáčelo se nedaleko mých vystoupení, takže to byly velmi intenzivní dva měsíce, protože jsem čtyři dny koncertoval a zbylé tři natáčel. Hrál jsem sám sebe, takže si myslím, že to nebylo tak špatné. Nebylo dvakrát co zkazit," dodal muzikant.

Natáčet se začalo 21. dubna 2018 nedalo Clacton-on-Sea v anglickém Essexu. Zatím bezejmenný film by měl mít premiéru 13. září v roce 2019.

Témata: Danny Boyle (režisér) Ed Sheeran