Milionářka Rezešová, která při nehodě zabila čtyři lidi, je volná! Z vězení ji odvezla maminka luxusním BMW

Eva Varholíková-Rezešová

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. srpna 2018 15:24

Slovenská milionářka Eva Varholíková Rezešová, která před šesti lety způsobila na dálnici v Maďarsku smrtelnou nehodu, se dnes dostala podmíněně na svobodu. o půl desáté ráno opustila brány budapešťské věznice. A z místa odjela ve velkém stylu!

Dcera bývalého ministra dopravy a košického magnáta Alexandra Rezeše strávila ve vězení šest let. Odpykávala si trest za to, že v roce 2012 způsobila na maďarské dálnici pod vlivem alkoholu nehodu, při které zemřeli čtyři lidé. Před branami věznice na ni dnes čekaly davy slovenských i maďarských novinářů. Dočkali se kolem půl desáté.

Podle maďarského deníku Blikk strávila Rezešová poslední den sama v propouštěcí cele. V úterý si převzala osobní věci, které odevzdala při nástupu k výkonu trestu, a opustila bránu vězení. Před budovou už na ni čekalo bílé BMW, ve kterém seděli rodinní příslušníci – její matka Eva Rezešová a mladší dcera Ella dokonce čekaly přímo před dveřmi věznice, uvádí Nový čas.

Varholíková před novináře předstoupila upravena a na očích měla sluneční brýle. Žádné vyjádření ale neposkytla, se skloněnou hlavou nasedla do přistaveného auta, které ihned odjelo.

Odvolací soud pro okolí Budapešti Varholíkovou odsoudil 11. září 2014 na devět let vězení za dopravní nehodu se čtyřmi oběťmi, kterou v roce 2012 způsobila na maďarské dálnici M3. Před několika týdny Slovenka požádala prostřednictvím svého obhájce budapešťský soud o podmíněné propuštění. Soud její žádosti 17. července vyhověl.

„Varholíková se ve vězení chovala příkladně, dodržovala všechna přísná pravidla a při výkonu trestu se nedostala do konfliktu s žádnou ze spoluvězeňkyň. Zdokonalila se v maďarském jazyce a průběžně pracovala v krejčovské dílně,“ dodává deník.

Trestní senát zpřísnil rozsudek soudu prvního stupně, podle kterého si měla Slovenka odpykat pouhých šest let. Kromě zpřísnění sazby odnětí svobody její zpřísnil i zákaz řízení motorových vozidel z původních pěti let na osm. Podle verdiktu odvolacího soudu ji lze podmíněně propustit z vězení nejdříve po uplynutí dvou třetin výkonu trestu.

Témata: Eva Varholíková-Rezešová Maďarsko Nehody aut Slovensko