Šok! MeToo je podvod? Autorka kampaně sama zneužila nezletilého kolegu!

Asia Argentová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. srpna 2018 12:37

Italská herečka Asia Argentová (42), která rozpoutala kampaň #MeToo, se sama ocitla v roli obviněné. Žalobou jí hrozil kvůli údajnému sexuálnímu útoku o 20 let mladší herec a hudebník Jimmy Bennett.

Bennett tvrdil, že Argentová na něj sexuálně zaútočila, když mu bylo 17 let. Vzájemný spor mezi sebou oba herci urovnali mimosoudně nedlouho poté, co Argentová loni v říjnu listu The New Yorker řekla, že Weinstein ji před 20 lety na festivalu v Cannes znásilnil. Weinsteinova aféra otřásla nejen filmovým světem, když přiměla řadu obětí sexuálního zneužívání svěřit se se svými traumaty.

Argentová a Bennett si spolu zahráli už ve filmu z roku 2004 Srdce je zrádná děvka, v němž ztvárnili role matky-prostitutky a jejího syna. Bennett tvrdí, že v roce 2013 měl pohlavní styk s Argentovou v jednom kalifornském hotelu. V Kalifornii je přitom zákonná věková hranice pro sex 18 let.

Bennett ve svém oznámení záměru podat žalobu údajně tvrdil, že styk byl pro něj traumatizující a poškodil jeho kariéru. The New York Times uvedl, že má k dispozici i selfie zachycující Argentovou a Bennetta společně v posteli. Herečka spor urovnala tím, že mu zaplatila 380.000 dolarů.

Témata: kauza Me too Asia Argentová