Madonna má dnes 60 let! Připomeňte si nejvíce šokující momenty kariéry královny popu!

Madonna, foto: Adam Sammler 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. srpna 2018 16:10

Ačkoliv na to nevypadá, slaví popová královna Madonna dnes šedesáté narozeniny! Zpěvačka nikdy nevynechala šanci šokovat jak fanoušky, tak i kritiky! Připomeňte si s námi její nejznámější výstupy!

Narodila se roku 1958 jako Madonna Louise Veronica Ciccone. Její matka zemřela na karcinom prsu 1. prosince 1963. O slávu začala usilovat, když utekla od otce a odletěla do New Yorku, kam jela s pouhými 35 dolary.

Začala pracovat jako servírka a byla i na konkurzu k filmu Vlasy od Miloše Formana, ale neuspěla. Své nahrávky posílala různým producentům. Nakonec si vysloužila přezdívku královna moderní hudby a bulváru. Je dokonce zapsaná v Guinessově knize rekordů jako nejúspěšnější umělkyní všech dob.

Manželství se Seanem Pennem

Roku 1985 se Madonna provdala za herce Seana Penna, se kterým se ale o 4 roky později zase rozvedla. Potkali se při natáčení klipu k písničce Material Girl. Jejich vztah byl plný vášně, ale také domácího násilí.

Madonna herce vždy vzala na milost, sliboval jí, že skončí s alkoholem a půjde se léčit nebo že s ní bude mít dítě. To se ale nestalo a tak se pár nakonec v roce 1989 rozvedl. Během jejich vztahu Sean několikrát napadl i novináře a fanoušky, což mu dokonce vyneslo měsíční pobyt ve vězení.

Like A Prayer

V roce 1998 Madonna natočila videoklip k písni Like A Prayer, kterým se postarala o velký rozruch. Madonna v něm tančí kolem hořících křížů a líbá sochu v černého Ježíše. Klip odsoudily hlavně křesťanské organizace, kterým se zdál nadmíru rouhačský. Ohradil se i Vatikán. A firma Pepsi tehdy zrušila zpěvačce sponzorskou smlouvu.

Před pár lety klip dokonce vyhrál cenu v anketě MTV za nejvíce šokující hudební video!

Kniha Sex

Madonna napsala a vydala knihu s prostým názvem – Sex. V podstatě šlo o knihu erotických fotografií, jejíž obal byl vyrobený z hliníku. A navzdory tomu, že kritiky příliš nenadchla, se hned první den prodalo 150 tisíc kopií a dostala se na seznam betsellerů deníku The New York Times.

Polibek s Britney Spears

Na předávání cen MTV v roce 2003 se Madonna a Britney Spears políbily. V přímém přenosu. A stal se z toho jeden z nejslavnějších polibků světa!

Chlupy v podpaží

V roce 2014 zpěvačka zveřejnila snímek svého přírodního podpaží – pořádně chlupatého podpaží! Fotku tehdy komentovala slovy: „Dlouhé chlupy.. je mi to jedno!!!!!“

Témata: Madonna Sean Penn Britney Spears