Pozdvižení ve Francii: Slavní rappeři se porvali na letišti, hrozí jim vězení!

Slavní francouzští rappeři se porvali na letišti, hrozí jim vězení

Autor: ČTK, stars24.cz

4. srpna 2018 22:25

Dvojice známých francouzských rapperů stráví příští měsíc ve vazbě poté, co se mezi jejich skupinami strhla hromadná šarvátka na pařížském letišti Orly.

Podle agentury Reuters o tom dnes rozhodl francouzský soud, který může oběma zpěvákům udělit v procesu začínajícím v září až několikaleté tresty vězení.

Jednačtyřicetiletý rapper Booba a jeho o tři roky mladší kolega Kaaris se do sebe pustili ve středu v odletové hale pařížského letiště, k čemuž se v zápětí přidali členové jejich doprovodu. Při několikaminutové hromadné šarvátce ohrožovali ostatní cestující a ničili vybavení obchodu v bezcelní zóně. Padaly rány pěstí i kopance a vzduchem létaly lahvičky s parfémy. Několik lidí utrpělo zranění a letiště muselo odložit několik letů.

Soudce dnes rozhodl, že oba hudebníci i ostatní účastníci bitky zůstanou ve vazbě, neboť hrozí, že na svobodě by mohli v násilnostech pokračovat.

"Je tu mnoho lidí, kteří si v každém případě zasloužili propuštění na svobodu," řekl podle agentury Reuters Kaarisův advokát Yassine Yakouti, podle něhož je uvalení vazby na všechny aktéry potyčky zklamáním.

Témata: Francie Násilí