Trumpova (s)exbomba Stormy Daniels je ve vězení!

Stephanie Clifford (Stormy Daniels) 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. července 2018 12:52

Americká policie ve středu zadržela ve striptýzovém klubu herečku filmů pro dospělé Stormy Daniels, která se proslavila tvrzením, že měla poměr s nynějším prezidentem Donaldem Trumpem. Podle připravovaného obvinění, od kterého ale nakonec bylo upuštěno, se nechala od návštěvníků podniku osahávat, což zákon u nahých či polonahých tanečníků zakazuje.

Pornohereččin právní zástupce Michael Avenatti tvrdí, že jeho klientka byla zadržena při operaci policistek v civilu, které ji výslovně požádaly, aby se mohly jejích prsou dotknout. Policie podle agentury AP oznámila, že Stormy uvízla v síti dlouhodobého zátahu proti pašerákům lidí. Později se šéfka policie omluvila za chybu.

Daniels, vlastním jménem Stephanie Cliffordová, byla zatčena v Columbusu, hlavním městě státu Ohio. Tamní zákony podle agentury AP zakazují, aby se v sexuálně zaměřeném podniku kdokoli, kdo není členem rodiny, dotýkal nahého nebo polosvlečeného tanečníka. Stejně tak se nesmějí tanečníci dotýkat hostů.

Stanice CNBC s odvoláním na dokumenty pro soud informovala, že Cliffordová si přitahovala hlavy návštěvníků mezi ňadra a že poté je prsy pleskala přes tvář. Sama se také dotýkala ňader návštěvnic.

Avenatti k incidentu nejdříve uvedl, že veškeré dotyky byly nesexuálního charakteru. Poté řekl, že Stormy byla obětí tajné operace a absurdního využívání policie. Policistky v civilu podle něj samy požádaly Stormy o to, aby si během jejího vystoupení mohly vložit obličeje mezi její ňadra.

Stormy byla z vystoupení odvedena do cely v želízkách a ve čtvrtek se po složení kauce 6000 dolarů (133.000 korun) dostala na svobodu. V pátek byla předvolána před soud, aby si vyslechla obvinění. Soudní slyšení se ale nakonec neuskuteční, neboť obvinění byla stažena.

Avenatti řekl, že zákon se týká účinkujících, kteří v klubech vystupují nazí či polonazí pravidelně. Stormy na základě něj obviněna být nemůže, neboť v dotčeném klubu vystoupila jen jednou, vysvětlil.

Zmíněný zákon, který byl prosazen po konzervativním a náboženském tlaku, se podle kritiků uplatňuje jen výjimečně. Policie však tvrdí, že na jeho základě již zadržela řadu hříšníků. Své tvrzení ale policie dosud nepodepřela žádnou statistikou, poznamenala AP.

Columbuská policejní šéfka Kim Jacobsová se později omluvila za omyl svých podřízených. "Stala se chyba a já za ni příjímám plnou odpovědnost," řekla.

Úřad městského žalobce k postihu podle zmíněného zákona uvedl, že za každý bod obžaloby, který soud uzná, hrozí až šest měsíců vězení a pokuta 1000 dolarů (22.000 korun).

Avenatti v americkém tisku prohlásil, že zadržení Stormy bylo politicky motivované. Stejný prvek ve svém vystoupení podle něj bez problémů použila již ve stovce klubů po celých Spojených státech.

Stormy je kvůli skandálu s Trumpem na vrcholu popularity, což využívá k propagaci svého celoamerického striptýzového turné. Své taneční vystoupení, při kterém odkládá svršky, pojmenovala Make America Horny Again (možno přeložit jako Probuďme v Americe opět chtíč), což odkazuje na Trumpův volební slogan Make America Great Again (Učiňme Ameriku opět velikou).

Kvůli středeční události zájemci o její účinkování v inkriminovaném klubu v Columbusu plánované na čtvrteční večer přijdou. "Hluboce se svým fanouškům v Columbusu omlouvám," sdělila v prohlášení Stormy s tím, že akci byla nucena zrušit. Avenatti však později oznámil, že se pokusí zajistit vystoupení v jiném klubu.

Cliffordová tvrdí, že měla románek s Trumpem v době, kdy již byl ženatý s Melanií, nynější první dámou USA. Šéf Bílého domu to popírá. Cliffordová také tvrdí, že s někdejším Trumpovým právníkem uzavřela dohodu o mlčení. V březnu podala žalobu, kterou se snaží domoci zneplatnění této dohody. O poměru, který se podle ní odehrál v roce 2006, mezitím veřejně v médiích hovoří, neboť dohodu o mlčení považuje za neplatnou, protože ji Trump nepodepsal.

Témata: Stephanie Clifford (Stormy Daniels) USA Donald Trump