Past na diváky? Jeden z nejpopulárnějších seriálů světa měl skončit úplně jinak!

seriál Chůva k pohledání

Autor: ČTK, stars24.cz

1. července 2018 10:09

Když v roce 1999 skončil oblíbený komediální seriál Chůva k pohledání, všechno bylo naprosto perfektní. Maxwell Sheffield a Fran Fine byli svoji, narodila se jim dvojčata a mířili do Kalifornie začít nový život. Chytrý a vtipný rodinný sluha Niles se oženil se svou dlouholetou soupeřkou C.C. Babcock, a právě se dozvěděl, že i oni se stanou rodiči.

Poté, co diváci sledovali sexuální napětí mezi oběma páry, byl to konec, jaký si fanoušci přáli. Ale podle hlavní hvězdy a spolutvůrkyně seriálu Fran Drescherové právě tento konec celý seriál zabil - a kdyby se jí podařilo prosadit svou, byl by závěr úplně jiný, napsal zpravodajský server news.com.au.

"Napsala bych skvělý závěr série, ale neměnila bych dynamiku vztahu mezi Fran a Maxwellem," řekla nyní šedesátiletá herečka a bavička. "Seriál by skončil tím, že by byla dál chůvou jeho dětí, on by byl dál její šéf, a dál by mezi nimi byla přitažlivost, která ale zůstává nenaplněná. Zkrátka bych byla radši, kdyby to neskončilo tak, jak to skončilo," dodala Drescherová.

"Závěr nám nadiktovala televizní síť - aby se Fran a Maxwell vzali. Tím chtěli život seriálu prodloužit ještě o jednu sérii a vymáčknout z něj vyšší sledovanost. Naše volba to nebyla." A přestože se před časem objevily diskuse o možném obnovení Chůvy, Drescherová si vůbec není jistá, že by to mohlo fungovat.

"Začít znovu točit Chůvu by bylo těžké, protože už by to nebyla Chůva... vzali se, mají děti, takže by to maximálně mohly být stejné postavy po dvaceti letech," uvedla.

Stejné pocity má i její bývalý kolega Daniel Davis, který exceloval v roli sluhy Nilese. Koncem roku 2016 se serveru news.com.au svěřil, že mu milostné vzplanutí jeho postavy k C.C. nikdy nedávalo smysl.

"Upřímně řečeno, to je jediná část, které jsem nikdy nedokázal uvěřit. C.C. a já jsme byli jako oheň a voda - nemohl jsem skousnout, že se nakonec mají vzít. Ale musel jsem to hrát, protože to tak napsali... a myslím, že tohle jsem ještě nikdy nikomu neřekl," dodal.

Drescherová připustila, že byla vděčná za další sezónu seriálu, "protože to znamenalo honoráře navíc pro nás pro všechny", ale s Davisem souhlasí. "Myslím, že Daniel měl pravdu. Nevím, jestli to mělo dopadnout takhle. Ale nebylo na nás, abychom o tom rozhodovali, a pokud jsme chtěli točit šestou sérii, museli jsme splnit jejich požadavky."

Po celá desetiletí je Drescherová proslulá svým neuvěřitelně jedinečným nosovým hlasem (do češtiny ji nadabovala Magdaléna Reifová - pozn. ČTK). Ale pokud by v začátcích kariéry poslouchala svého agenta, pak se mohla její herecká cesta ubírat jiným směrem.

"Povzbuzoval mě, ať zkouším trochu rozmanitější role, ale brzy začalo být jasné, že jsem už moc zavedená jako 'ta komička s legračním hlasem'. A tak jsem si řekla: Když budu mít šanci hrát různé ženy, co pocházejí z New Yorku, mluví jako já a mají smysl pro humor, proč bych si na to měla stěžovat? A teď můžu říct, že mě nikdy nezačalo nudit hrát ty postavy, které filmový a televizní průmysl chtěl, abych hrála nejčastěji," dodala.

Díky svému hlasu se prosadila i v animované filmové sérii Hotel Transylvánie, kde v originále mluví Frankensteinovu manželku Eunice.

Témata: seriály seriál Chůva k pohledání