Gina Lollobrigida (†95): Pozůstalí otevřeli její závět a nestačili se divit!

Gina Lollobrigida

Autor: ČTK

29. ledna 2023 20:55

Italská herečka Gina Lollobrigida rozdělila v závěti svůj majetek mezi syna Andreu Milka Skofice a osobního asistenta Andrea Piazzollu. Vlastní umělecká díla pak svěřila do svěřeneckého fondu. Italský stát po slavné herečce zdědí kolekci etruských váz.

Závěť z roku 2017 otevřela notářka v úterý odpoledne. Synovi Milkovi Skoficovi připadne podíl podle zákona, a to polovina dědictví. Bývalý osobní tajemník Piazzolla získá zhruba další polovinu majetku. Podle poslední vůle Lollobrigidy má být také správcem svěřeneckého fondu, kterému připadnou umělecká díla herečky, která se zabývala rovněž fotografováním a sochařstvím. Fond má pak organizovat výstavy a šířit povědomí o uměleckých artefaktech.

Znění závěti potvrdila advokátka Francesca Romana Lupoiová, která zastupuje Piazzollu. Její klient chce údajně dodržet vůli Lollobrigidy a nadále se věnovat šíření dobrého jména herečky a péči o její umělecká díla.

Oba muži se přitom před lety ostře střetli. Milko Skofic obviňoval tehdejšího osobního tajemníka, že rozkrádá Lollobrigidin majetek, a podal na muže, který byl po boku známé herečky od roku 2015, trestní oznámení. Piazzolla podle obžaloby neoprávněně získal z majetku herečky tři miliony eur (72 milionů korun). Muž ale obžalobu odmítá. Kvůli problémům se správou majetku Milko Skofic dosáhl toho, že soud jmenoval pro herečku opatrovníka, což diva těžce nesla.

Odhady hodnoty Lollobrigidina majetku se velmi různí. Podle některých médiích si světoznámá herečka mohla za svou kariéru vydělat až 200 milionů eur v dnešních cenách (pět miliard korun). Výše dědictví však bude nejspíše výrazně nižší.

Témata: Gina Lollobrigida